Sari direct la conținut

Uciderea omului de afaceri din Sibiu: Autorii i-au supravegheat casa dintr-un imobil învecinat / Care a fost mobilul crimei – detalii din anchetă

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Procurorii au reținut un bărbat din Timiș în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu care a fost ucis în locuința sa, dar principalii suspecți – alți trei bărbați – nu au fost prinși, ei reușind să fugă din țară. Cel reținut este acuzat că i-ar fi ajutat pe autorii crimei, găzduindu-i, iar pe unul dintre aceştia l-a sprijinit ca să plece din ţară.

Anunțul a fost făcut de prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Sibiu, Mihaela Ruginosu, printr-un comunicat de presă în care se precizează că bărbatul reținut joi are 44 de ani și este din localitatea Dumbrăviţa din judeţul Timiş.

Conform sursei citate, bărbatul este urmărit penal pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale au fost făcute percheziţii.

Cine sunt autorii crimei

Cei trei bărbați suspectați că l-au jefuit și l-au ucis pe omul de afaceri au vârste de 31, 33 şi 34 de ani și sunt din judeţul Dolj.

„Astăzi s-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârstă de 31, 33 şi respectiv 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre aceştia au antecedente penale”, se arată în comunicatul de presă citat de Agerpres.

Mobilul crimei

Procurorii au anunțat, de asemenea, că mobilul crimei a fost jaful.

  • „Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful.
  • Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5 noiembrie 2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit.
  • Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori”, mai spune Parchetul.

Asasinatul a avut loc în 6 noiembrie, iar cei trei bărbați purtau cagule, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Omul de afaceri Adrian Kreiner, în vârstă de 50 de ani, a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi bani, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, care nu au fost lovite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro