Sari direct la conținut

Trei exerciții utile când apar atacurile de panică

HotNews.ro
Atac de panica, Foto: Shutterstock
Atac de panica, Foto: Shutterstock

Într-un atac de panică convingerea este aceea că ne pierdem controlul, simțim o frică foarte puternică, avem diverse reacții fiziologice care brusc ne atrag atenția devenind semnale de alarmă, apărând inclusiv teama de moarte. Iată câteva exerciții utile când avem atacuri de panică.

Atacul de panică și teama de a pierde controlul

Adesea în atacurile de panică apare teama că suntem lipsiți de control, vulnerabili, putem muri sau putem păți ceva rău și suntem singuri și lipsiți de apărare. Evident, vâltoarea acestor gânduri va amplifica anxietatea resimțită în acel moment. Practic, frica resimțită ia forma stresului acut pe care îl simțim într-un pericol. Însă, dacă în prezența unui urs putem vorbi despre un pericol real, în cazul atacului de panică, pericolul este generat de gândurile noastre.

În cazul în care nu știm ce să facem într-o astfel de stare copleșitoare, la nivel fiziologic reacțiile se vor diminua în 20-25 de minute. Corpul nostru nu rămâne timp îndelungat într-un stres acut. În privința gândurilor însă, avem de lucru mai mult, întrucât atacul de panică este un simptom al vieții pe care o trăim, al situațiilor cu care ne confruntăm și în care, adesea, simțim că nu avem niciun control.

CITEȘTE COTINUAREA PE SMARTLIVING.RO

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro