Sari direct la conținut

Vânt extrem de puternic în toată țara, cu maxime de peste 130 km/h la munte. În ce orașe rafalele de vânt au depășit 80 km/h

HotNews.ro
Vant puternic, Foto: Lerka555, Dreamstime.com
Vant puternic, Foto: Lerka555, Dreamstime.com

Marți vântul a bătut puternic în toată țara, au căzut copaci și sunt și probleme pe calea ferată. Cele mai mari viteze ale rafalelor de vânt au fost de 133 km/h la stația meteo de la Omu și de 104 km/h, în munții Țarcu. Vântul a bătut însă extrem de puternic și în zonele locuite. La București viteza a trecut de 70 km/h.

În Transilvania rafalele au atins 97 km/h la Târnăveni și Blaj și 90 km/h la Roșia Montană. La Buzău, Sânnicolau Mare și Darabani, vitezele la rafală au fost de 86 km/h. Peste 80 km/h au fost înregistrați la stațiile meteo de la Deva, Râmnicu Sărat și Sinaia cota 1500 (sursa weatheronline.co.uk).

Viteze ale vântului de peste 70 km/h au fost măsurate în locuri precum București, Sibiu, Botoșani, Focșani, Bacău, Medgidia, Suceava, Timișoara, Craiova, Ploiești, Miercurea Ciuc și Cotnari.

La ora 16.00, datele ANM indicau în țară temperaturi cuprinse între -3 C la stația meteo din munții Țarcu și +26 C la Mangalia și Sfântu Gheorghe (Deltă). Cea mai mare grosime a stratului de zăpadă este de 138 cm, la Bâlea Lac.

Datele ANM de la ora 14 indicau un indice de răcire de -33 °C la stația meteo din munții Călimani, din cauza vântului foarte puternic și a temperaturii scăzute.

Indicele de răcire cuantifică răcirea percepută de organism în funcție de temperatura aerului și de viteza vântului. Cu cât temperatura aerului este mai scăzută și cu cât vântul bate mai tare, cu atât indicele de răcire este mai mic, indicând o senzație de frig mai intensă. Au fost cazuri extreme când, în zile foarte reci de iarnă, și cu vânt extrem, indicele a atins -74 C la stația meteo Călimani.

Sursa foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro