Sari direct la conținut

Polițistul care a murit carbonizat în accidentul din Brăila avusese o tentativă de suicid. Precizările Poliției Județene

HotNews.ro
Uniforma de politist, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Uniforma de politist, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

​ Şoferul autoturismului implicat în accidentul produs miercuri, între localităţile Lacu Sărat şi Silistraru, între o autocisternă încărcată cu benzină şi un autoturism, care a fost găsit carbonizat, era poliţist şi avusese o tentativă de sinucidere pe 15 februarie anul acesta, transmite IPJ Brăila, citată de Agerpres.

„Din primele verificări efectuate, se pare că şoferul autoturismului ce a fost găsit carbonizat ar fi un tânăr, de 22 de ani, din Brăila, încadrat din sursă externă în luna noiembrie 2022 la Poliţia Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică”, se spune în comunicatul IPJ Brăila. Identitatea victimei urmează să fie stabilită oficial după aflarea rezultatelor analizelor efectuate asupra trupului.

„De asemenea, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind o tentativă de suicid a acestuia, precizăm că, la data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19:30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe fiul său, de 22 de ani, din Brăila, inconştient în cadă. Tânărul a fost preluat de un echipaj al ambulanţei, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a se impune internarea acestuia”, se arată în comunicatul remis de IPJ Brăila.

Sursa citată precizează că „având în vedere cele constatate, au fost efectuate şapte şedinţe de asistenţă psihologică de specialitate”. „De la momentul incidentului, poliţistului i-a fost retras armamentul din dotare, desfăşurând activităţi ce nu presupune relaţia cu publicul până la data de 30 aprilie a.c. Începând cu data de 1 mai a.c., a efectuat serviciul de pază la sediul Poliţiei Municipiului Brăila cu armamentul din dotare. În această perioadă, nu au fost observate schimbări de comportament de natură a ridica suspiciuni”, precizează poliția brăileană.

Cu o zi înainte de accident, pe 4 iunie, polițistul a fost reintrodus în serviciu la Biroul Ordine Publică. În momentul în care mașina sa s-a izbit de cisternă, el era în timpul liber. „Pentru clarificarea modalităţii de gestionare a acestei situaţii, conducerea IPJ Brăila a dispus efectuarea de verificări interne”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Brăila.

Poliţiştii au fost sesizaţi miercuri, la ora 13:25, prin apel 112, cu privire la faptul că pe DN2B, între localităţile Lacu Sărat şi Silistraru a avut loc un accident rutier.

„Din primele date obţinute se pare că şoferul unui autoturism ce se deplasa pe DN 2B, dinspre Brăila către Buzău, ar fi efectuat o depăşire şi a lovit frontal o cisternă ce se deplasa din sens opus. În urma evenimentului ambele vehicule implicate au luat foc. Şoferul cisternei a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În ceea ce priveşte cadavrul carbonizat, precizăm faptul că se efectuează verificări pentru identificarea acestuia, aspect ce va fi stabilit în urma analizelor efectuate. În funcţie de rezultatul acestora, vom reveni cu precizări referitoare la identitatea persoanei în cauză”, au transmis miercuri reprezentanţii IPJ Brăila.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro