Sari direct la conținut

VIDEO La o săptămână de la tragedia din Italia, trupul unuia dintre cei trei tineri români înecați încă nu a fost găsit: „Familia lui Cristian încă speră că îl va găsi în viaţă”

HotNews.ro
Trei tineri cu origini românești au murit în apele râului Natisone din Italia, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images
Trei tineri cu origini românești au murit în apele râului Natisone din Italia, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images

Scafandri, pompieri și voluntari, ajutați de drone, continuă să caute trupul lui Cristian Molnar, ultimul din cei trei tineri care s-au înecat în urmă cu o săptămână în apele râului Natisone, după ce au fost luați de ape la Orsaria di Premariacco (Udine), potrivit News.ro

Cadavrele celor două fete care s-au înecat alături de el, Bianca și Patrizia, au fost găsite la 700 de metri, respectiv la un kilometru în aval de locul dispariției.

„Familia lui Cristian încă speră că îl va găsi pe tânăr în viaţă. Ei îşi exprimă deplina încredere în ancheta deschisă de Procuratura din Udine, convinşi că vor stabili orice responsabilitate în salvarea întârziată a celor trei tineri. De asemenea, cer autorităţilor să continue căutările pentru a-l găsi pe Cristian”, a declarat Gaetano Laghi, avocatul familiei Molnar.

Fratele lui Cristian urmărește căutările de la fața locului, a mai precizat avocatul.

„În acest moment speranţa dispare, dar nu şi în inimile celor care suferă. Ei încă nu disperă, convişi că îl vor găsi, Radu crede că fratele său este acolo şi este dispus să coopereze cu toată lumea pentru a-l căuta. Când vom găsi cadavrul, perspectiva se va schimba”, a adăugat avocatul pentru Fanpage.it.

Potrivit celor reconstituite până în prezent, Cristian Molnar a fost împreună cu fratele său în zilele precedente şi abia se întorsese în Italia când s-a produs tragedia. „Eram împreună cu Radu, fratele lui Cristian, care nu mai suportă. Este o disperare pentru el şi pentru părinţii lui, pentru că nu le putem oferi singurul lucru din lume pe care şi-l doresc acum”, a declarat Michele de Sabata, primarul din Premariacco.

Primarul a precizat că au fost cazuri în care cadavrul a fost găsit pe linia de plutire după ani de zile. „Acolo unde am găsit şi celelalte două cadavre sunt mulţi bolovani. Tocmai în acele vârtejuri există adesea posibilitatea ca o persoană înecată să se scufunde şi să rămână blocată. Să sperăm că nu asta s-a întâmplat”, a conchis primarul.

Cine erau cei trei tineri

  • Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine şi locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido.
  • Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.
  • Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Cum s-a produs tragedia

Cei trei au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Apoi, apa a crescut şi au rămas blocaţi. O înregistrare video îi arată cum se îmbrăţişează pentru a evita să fie luaţi de apă. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. Apoi au dispărut în apă.

De asemenea, presa italiană a publicat imagini în care se vede cum un pompier a încercat să îi salveze pe cei trei tineri când încă erau îmbrăţişaţi. Salvatorul îmbrăcat într-un costum de neopren galben poate fi văzut înotând pe partea pe care tinerii ar fi trebuit să meargă pe jos, cu multe minute înainte, când nivelul apei era încă scăzut. Dar furia apei a fost prea puternică, iar pompierul a trebuit să renunţe, iar, la scurt timp, cei trei au fost luaţi de curent.

Echipele italiene de salvare au găsit duminică trupurile celor două fete care s-au înecat. Trupuruile Biancăi și Patriziei au fost găsite la 700 de metri și la un kilometru în aval de locul dispariției. Căutările celei de-a treia persoane dispărute, Cristian, continuă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro