Sari direct la conținut

VIDEO Consecințele furtunii de azi-noapte din București: Peste 100 de străzi au fost inundate / Ce spun pompierii / Probleme și pe aeroportul Otopeni

HotNews.ro
VIDEO Consecințele furtunii de azi-noapte din București: Peste 100 de străzi au fost inundate / Ce spun pompierii / Probleme și pe aeroportul Otopeni
BUCURESTI - METEO - COD ROSU DE FURTUNA - 13 IUN 2024

Pompierii au avut de gestionat aproape 400 de intervenţii în urma furtunii care a afectat joi seară Bucureştiul şi judeţul Ilfov, anunţă vineri dimineaţă ISU, precizând că 107 străzi şi 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri au fost inundate, 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate au căzut, iar 71 de autoturisme au fost avariate.

Bucureștiul și mai multe județe (inclusiv Ilfov) au fost joi noapte sub cod roşu de furtună, fiind emis și un mesaj RO-Alert. În municipiul Bucureşti a fost cod roșu emis de ANM până la ora 00:30.

Capitala a fost puternic afectată de furtuna care venit cu reprize de ploaie torențială, rafale de vânt puternic și grindină. Numeroase străzi au fost inundate, iar mașinile au circulat cu greu prin apa care a umplut carosabilul.

Ce spun pompierii

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22:00 până în această dimineaţă, ora 05:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, a anunțat ISU Bucureşti – Ilfov, potrivit News.ro.

Pompierii au intervenit în cazul a 327 de inundaţii, pentru îndepărtarea a 60 de copaci şi a 7 stâlpi de electricitate căzuţi. Trei acoperişuri au fost luate de vânt.

Au fost afectate în total: 107 străzi, 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme. „Se acţionează în continuare pentru rezolvarea situaţiilor semnalate”, precizează ISU Bucureşti Ilfov.

Probleme cu mai multe zboruri care veneau pe Otopeni

Trei stewardese de pe o cursă Wizz Air de pe ruta București – Hamburg de joi seară au fost rănite din cauza turbulențelor, iar aeronava s-a întors în capitală.

Potrivit BoardingPass, site specializat în ştiri din aviaţie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, mai multe avioane au așteptat zeci de minute în aer îmbunătățirea vremii înainte de a ateriza pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Din același motiv, zborul companiei HiSky dintre Timișoara și București a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei, iar cel operat de SkyUp pentru Arkia pe ruta Tel Aviv – București a aterizat la Burgas. Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din Bulgaria urmau să fie realimentate și să zboare apoi spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București.

Zborul Ryanair FR679 Viena – București a fost trimis să aterizeze pe aeroportul din Salonic (Grecia). De asemenea, zborul Austrian Airlines OS787 Viena – București a revenit pe aeroportul din capitala Austriei la circa 20 de minute de la decolarea spre București.

Zborul Lufthansa LH1422 Frankfurt – București a fost redirecționat spre aeroportul din Belgrad (Serbia).

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro