Interviu cu actorul Vlad Drăgulin din noua comedie românească „Klaus și Barroso”: „Mi-ar plăcea să se producă trei filme comerciale pe lună, din care unul foarte bun”
Nici nu a început bine 2024 și avem deja a doua comedie românească în cinematografe, „Klaus și Barroso”, după ce în primele zile ale anului a fost lansat „Tati part-time”. Cu această ocazie și-a făcut debutul pe marele ecran și actorul Vlad Drăgulin cu care am vorbit despre film, dar și despre multitudinea de producții românești comerciale din ultima perioadă.
„Klaus și Barroso” poate fi văzut în cinematografe din 16 ianuarie și este noua creație a celor de la Bold Film Studio (în coproducție cu GRUPA B, TANGAJ PRODUCTION și AVANPOST MEDIA), responsabili și pentru „Taximetriști”, care a fost una dintre comediile românești de succes din 2023 și la box office, dar și pe Netflix.
De asemenea, și în spatele acestui nou proiect stau Bogdan Theodor Olteanu (regizor și co-scenarist) și Adrian Nicolae (co-scenarist și actor). Însă, la scenariu a contribuit și Cosmin „Micutzu” Nedelcu. În plus, Micutzu interpretează și celălalt rol principal din film, alături de Adrian Nicolae.
Sinopsisul filmului sună astfel: „Ca să plătească o datorie urgentă, Klaus, un barman combinator, organizează cu ajutorul fratelui său, Barroso, un bodyguard iute la mânie, o petrecere a burlacilor fără știrea patronilor clubului în care lucrează. Invitații sunt o adunătură colorată de corporatiști, fiecare cu frustrările și obsesiile lui.
Petrecerea clandestină merge din rău în mai rău, iar cei doi frați sunt presați să găsească soluții pentru fiecare personaj nou-apărut. Stripperița angajată de Klaus se ceartă cu nașul și refuză să se mai dezbrace, patroana apare subit în club și amenință că sună la poliție, vecinul de deasupra se plânge de zgomot.
Apogeul este venirea unor mafioți puși pe răzbunare. Pot două iubiri imposibile și un strop de onestitate să îi salveze? E comedie, deci probabil că da.”
În toată această poveste, Vlad Drăgulin interpretează rolul cavalerului de onoare și colegul mirelui, este tiparul șmecherului devenit servil în secunda zero. Am vorbit cu Vlad Drăgulin pentru a afla mai multe despre noua comedie românească ce va intra în cinematografe în această lună și care reprezintă și debutul său pe marele ecran.
Care au fost cele mai memorabile experiențe din cariera ta de actor până în prezent? Și ce efect au avut asupra carierei tale rolurile din „Băieți de oraș” și în „Puii mei”?
Profesorul meu de la clasă nu a fost foarte încântat de intrarea mea prematură în televiziune, considera că mă voi irosi și că mă voi „strica” în acel mediu. Dar, pe la 25 de ani, jucam la Teatrul „George Ciprian” din Buzău rolul lui Scapin, din „Vicleniile lui Scapin” de Molière și dumnealui a venit să mă vadă. Și, după spectacol, m-a luat între patru ochi și mi-a spus „Să știi că m-am înșelat acum câțiva ani. Nu te-ai „stricat” deloc, ba din contră!”.
Ăla a fost un moment memorabil. Mereu am tratat acele roluri ca pe niște experimente pe care le făceam pentru devenirea mea ca actor de teatru. Pentru mine, televiziunea a fost ca un laborator unde „îmi făceam mâna”.
Ești și DJ la radio. Cum ai ajuns să faci asta?
Se făcea o serie de podcasturi moderate de Mihai Morar. Eu am fost pe lista de invitați. Era prima oară când mă întâlneam cu Mihai și am vibrat din prima, a fost o chimie și știu din surse sigure că, la sfârșitul podcastului, a spus „ăsta trebuie să facă radio!”.
Care este povestea din spatele filmului „Klaus & Barroso” și ce elemente consideri că vor captiva publicul în această comedie?
În film este vorba despre doi frați. Unul este barman într-un club, iar celălalt este bodyguardul clubului. Barmanul are niște datorii la cămătari și, în absența patronului, organizează o petrecere de burlaci, pentru niște corporatiști.
Scenariul este elementul de bază al filmului – mi s-a părut foarte simplu și, în același timp, foarte ingenios scris. Este pe înțelesul tuturor, este pentru toată familia, este un film despre frăție, despre prietenie, se vorbește despre conspirații masonice și… cămătari, dar FĂRĂ NICIO ÎNJURĂTURĂ! Și este o întâlnire cu actori profesioniști fresh și tineri.
Cum te-ai pregătit pentru rolul din filmul „Klaus & Barroso”?
Pentru rolul acesta mi-am descărcat Reddit și mi-am petrecut ceva timp pe acolo, să văd ce postează și cum gândesc genul ăla de băieți corporatiști pentru care întâlnirea cu o femeie este un eveniment foarte rar.
Vlad Drăgulin. FOTO: Vlad Cioplea
Care sunt asemănările și diferențele dintre tine și personajul pe care îl interpretezi în film?
Am vrut ca acest personaj să fie cât mai diferit de mine (frizură, haine, mers, poziție a corpului, râs etc.), nu știu în ce măsură mi-a ieșit și asta îmi creează o anxietate teribilă!!! Cred că diferența majoră între mine și Andu este că eu (Vlad) nu aș țipa niciodată în public la o femeie „Arată-ne țâțele!”.
Cum a fost experiența colaborării cu ceilalți actori din distribuție?
Eu am lucrat numai în proiecte foarte izolate și destul de ermetice. La început, nu a fost simplu; ei erau deja o echipă. Majoritatea actorilor se știau, mai lucraseră împreună în diferite contexte. Eu eram outsider, dar ne-am legat foarte repede. Toată lumea a fost foarte deschisă și foarte profi.
Care a fost cel mai dificil moment de la filmările pentru „Klaus & Barroso”?
Să filmezi 10 zile, într-un club, (aproape) doar la o masă nu e ușor. Riști să-ți cam pierzi busola și reperele. Părea că e Ziua Cârtiței.
Ce crezi că aduce în plus filmul „Klaus & Barroso” în peisajul cinematografiei românești și în ce fel se diferențiază de alte producții autohtone?
Pe lângă faptul că este debutul meu în cinema, „Klaus si Barroso” este o comedie populară cinstită, de data asta fără înjurături, cu toate că situațiile și personajele sunt din spectrul oamenilor care ar mai scăpa câte una… Este pentru toată familia.
Există vreun moment sau vreo replică din film care ți-a rămas în minte și care consideri că definește esența poveștii?
Este o replică foarte absurdă pe care o spune personajul lui Pavlu: „eu masoni am mai văzut, dar masoni-masoni niciodată!”
Cum vezi evoluția cinematografiei românești și care consideri că sunt direcțiile pe care ar trebui să le urmeze în viitor, mai ales că asistăm în ultimii ani la o explozie de filme românești cu mare succes la public?
Pare că suntem într-un fel de pionierat al filmului comercial. Mi-ar plăcea să se producă trei filme pe lună, din care unul să fie foarte bun. Mi-ar mai plăcea să existe o platformă care să centralizeze toate filmele românești făcute vreodată.
Ce proiecte viitoare ai în plan și ce tipuri de roluri te-ar interesa să explorezi în viitorul apropiat?
Îmi doresc să reușesc să susțin (măcar) ca până acum proiectele pe care le am în acest moment: la radio (Zona de Confort), în online (Is Geana Pi Tini) și în teatru. Îmi doresc ca lumea să mă descopere și în film.
Iar, din ianuarie, încep repetițiile pentru un film foarte îndrăzneț pe care îl face Mihai Bendeac.