VIDEO Pe capul unei statui imense al lui Iisus din Polonia au apărut antene de internet și nimeni nu știe de ce
Pe capul celei mai înalte statui a lui Iisus din lume au apărut mai multe antene de emisie, scrie gizmodo.com, care notează că scopul acestor antene nu este deocamdată clar.
Statuia, care împreună cu soclul are o înălțime totală de 52,5 metri, a fost ridicată în 2010, în Swiebodzin, Polonia, la inițiativa unui preot local, Sylwester Zawadzki, printr-o operațiune de donații. Recent, însă, în spațiul delimitat de coroana lui Iisus au apărut mai multe antene.
Publicația poloneză Fakt 24 a constat că, recent, în spațiul delimitat de coroana statuii au fost instalate mai multe antene de emisie.
Gigantyczna figura Chrystusa ze Świebodzina skrywa w koronie coś, co pozwala na niej zarabiać: anteny \uD83D\uDC51\uD83D\uDCB0\uD83D\uDCB0 Z dołu ich nie widać, ale zobaczcie nagranie z drona oraz to, co udało się ustalić reporterom @FAKT24PL #Onet100 pic.twitter.com/l2VtvTZ8a4
— Onet100 (@Onet_100) 24 aprilie 2018
Un expert consultat de Fakt 24 a confirmat ca echipamentul pare să fie destinat emiterii de semnal internet iar locația este una foarte bună.
Reporterii au contactat parohia Mila Divină, în administrarea căreia se află statuia, pentru a întreba dacă spațiul de pe capul lui Iisus este de închiriat. Un purtător de cuvânt a negat însă și, când a fost întrebat ce este cu antenele, a spus că nu știe nimic despre subiect.
O sursă de la un furnizor de internet, care a preferat să își păstreze anonimatul, a precizat însă că antenele au fost montate la cererea parohiei. Iată ce a spus acesta, potrivit traducerii din poloneză oferită de Sputnik:
A refuzat să dezvăluie detaliile contractului, dar a spus că biserica locală avea nevoie de rețea pentru un sistem de supraveghere, adăugând că e vorba de un contract perfect legal.
Această sursă a mai spus că semnalul este transmis și altor clienți. Articolul din ziarul polonez sugerează că parohia ar putea încerca să monetizeze statuia pe care o are în administrare, Iisus 2.0, cum îl numește Gizmodo.