Sari direct la conținut

VIDEO Donald Trump: Uniunea Europeană, Rusia și China sunt „inamicii” noștri

HotNews.ro
VIDEO Donald Trump: Uniunea Europeană, Rusia și China sunt „inamicii” noștri

Uniunea Europeană, Rusia și China sunt, din motive diferite, „inamicii” Statelor Unite, a apreciat președintele american Donald Trump într-un interviu difuzat cu o zi înainte de prima sa întâlnire bilaterală cu omologul său rus Vladimir Putin, la Helsinki, relatează AFP și Reuters.

Întrebat, într-un interviu acordat postului american CBS News, care sunt cei mai mari adversari ai SUA la nivel mondial, Donald Trump a răspuns:

„Ei bine, cred că avem o mulțime de inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în materie de comerț. Nu v-ați gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite privințe. China este un inamic economic, fără îndoială este un inamic. Dar asta nu înseamnă că sunt răi, nu înseamnă nimic. Înseamnă că sunt concurenţi”, a detaliat Trump.

La remarca ziaristului că multă lume ar fi surprinsă să îl audă menționând Uniunea Europeană ca adversar înaintea Chinei și a Rusiei, Trump a afirmat că „UE este foarte dificilă”.

„Îi respect pe liderii acestor ţări, dar, din punct de vedere comercial, chiar au profitat de pe urma noastră, iar multe dintre aceste ţări sunt în NATO şi nu îşi achită contribuţiile”, a susținut președintele american, lansând în special un atac la adresa Germaniei, așa cum a făcut și zilele trecute.

„De exemplu, am o mare problemă cu Germania, fiindcă Germania a încheiat un acord pentru un gazoduct cu Rusia, prin care îi va plăti Rusiei miliarde și miliarde de dolari pe an pentru energie, iar eu spun că asta nu e bine, nu e corect. Tu ar trebui să te lupţi pentru cineva, iar acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti. Cred că e ridicol… Vă spun, este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari”, a declarat Trump, adăugând: „Cred totodată că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică un steag alb?”

Interviul lui Donald Trump pentru CBS News, în cadrul programului de știri „Face the Nation”, a fost prezentat parțial duminică și va fi difuzat integral luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro