Imagini filmate la protestele din Rusia, în care forțele de ordine îi lovesc cu brutalitate pe manifestanți, au fost distribuite masiv pe internet. Potrivit celei mai recente raportări a site-ului independent de monitorizare a activității poliției OVD-Info, cel puțin 2.250 de persoane au fost reținute în cursul demonstrațiilor ce au loc sâmbătă în Rusia.

Protestatarii rusi, batuti violentFoto: Captura video Facebook

În timp ce-i informează pe oameni prin megafon că vrea să le asigure securitatea, poliția din Moscova lovește dur în protestatari, relatează site-ul Jurnal.md.

„Facem tot posibilul ca să vă asigurăm securitatea”, se aude o voce în megafon, în timp ce reprezentanții structurilor de forță lovesc cu bâtele în protestatari. „Rușine!”, țipă femeile din mulțime - potrivit sursei citate.

De asemenea, un video filmat la protestele desfășurate în Sankt Petersburg arată cum un membru al forțelor de ordine lovește violent o femeie în abdomen, doborând-o la pământ, după ce aceasta a întrebat „De ce îl arestați?”.

Potrivit relatărilor martorilor, femeia a fost luată ulterior cu ambulanța.

Zecii de mii de ruși manifestează sâmbătă în stradă, la îndemnul opozantului Alexei Navalnîi, care a fost încarcerat imediat după revenirea sa în țară. Manifestațiile au început în Orientul Îndepărtat, acestea punând la încercare sprijinul popular pentru regimul Putin, acuzat de otrăvirea lui Navalnîi și vizat de tot mai multe sancțiuni ale Occidentului.