Sari direct la conținut

Şeful Poliţiei din Ottawa a demisionat, după criticile că nu a luat măsuri împotriva camionagiilor care au blocat orașul

HotNews.ro
Protestatari la podul Ambasador dintre Canada si SUA, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
Protestatari la podul Ambasador dintre Canada si SUA, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Șeful Poliției din Ottawa, Peter Sloly, a demisionat după săptămâni de critici privind gestionarea protestelor anti-vaccin care au paralizat orașul. Manifestanții au ocupat centrul capitalei Canadei timp de 19 zile, blocând traficul și înfuriindu-i pe localnici, scrie BBC.

Premierul canadian Justin Trudeau a invocat Legea privind situaţiile de urgenţă, ca „ultimă soluţie” ca răspuns la proteste.

Demisia șefului poliției din Ottawa, Peter Sloly, a fost confirmată marți. Într-o declarație pe Twitter, Sloly a spus că demisionează „cu inima grea”.

„De la începutul acestei demonstrații, am făcut tot posibilul pentru a menține acest oraș în siguranță și pentru a pune capăt acestei crize fără precedent și imprevizibile”, a afirmat el.

Fost jucător de fotbal, Sloly a preluat conducerea Serviciului de Poliție din Ottawa în 2019, la mai bine de trei decenii după ce s-a alăturat Poliției din Toronto. Contractul său la Ottawa urma să se încheie în 2024.

Mişcarea de protest în Canada a început la sfârşitul lui ianuarie și a pornit de la şoferii de camion nemulțumiți de impunerea vaccinării anti-COVID pentru a trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite. Revendicările s-au transformat rapid într-o mişcare împotriva măsurilor sanitare în ansamblu şi, de asemenea, împotriva guvernului lui Justin Trudeau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro