Sari direct la conținut

Americanii continuă „controlul daunelor” după declarația lui Biden contra lui Putin: „Nu avem o strategie de schimbare a regimului în Rusia”

HotNews.ro
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, Foto: Alex Brandon / AFP / Profimedia
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, Foto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

Statele Unite nu au o strategie de schimbare de regim pentru Rusia, a declarat duminică secretarul de stat Antony Blinken în fața presei, după ce Joe Biden a spus sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, transmite Reuters.

„Cred că președintele, Casa Albă, au subliniat aseară că, pur și simplu, președintele Putin nu poate fi abilitat să pornească un război sau să se angajeze într-o agresiune împotriva Ucrainei sau a altcuiva”, a declarat Blinken în timpul unei vizite la Ierusalim.

„După cum știți și după cum ne-ați auzit spunând în repetate rânduri, nu avem o strategie de schimbare a regimului în Rusia – sau oriunde altundeva, de altfel”, a adăugat acesta.

Președintele Consiliului pentru Relații Externe al SUA, l-a criticat dur pe Biden, spunând că a „făcut ca o situație dificilă să devină și mai dificilă și o situație periculoasă și mai periculoasă”.

Sâmbătă, la Varșovia, Joe Biden a cerut schimbara lui Putin: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere“.

Ulterior, Casa Albă a susținut că liderul american a fost înțeles greșit: „Ceea ce a vrut să zică e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii. El nu a vorbit despre poziția lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro