Sari direct la conținut

Bombardamentele din Gaza „o pată pe Israel și aliații săi” / „Nu mai e vorba de apărare”

HotNews.ro
Urmările atacului israelian in Jabalia, Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Urmările atacului israelian in Jabalia, Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Consiliul Norvegian pentru Refugiați afirmă că „pulverizarea” Gaza se numără acum printre „cele mai grave atacuri asupra oricărei populații civile din epoca noastră” și condamnă aliații Israelului pentru sprijinul acordat, potrivit Sky News.

Secretarul general Jan Egeland a declarat că moartea civililor palestinieni „va fi o pată permanentă” pe reputația țărilor care au sprijinit Israelul cu arme.

„În fiecare zi vedem mai mulți copii morți și noi profunzimi de suferință pentru oamenii nevinovați care îndură acest iad”, a spus ea, precizând că operațiunea Israelului nu poate fi descrisă ca fiind de autoapărare.

Ngeland a declarat că mulți dintre angajații NRC trăiesc pe străzile din Gaza, unul dintre ei având un copil de două luni.

„Colegii noștri din Gaza își pun o întrebare simplă: cum se face că aceste atrocități sunt transmise în întreaga lume pentru ca toată lumea să fie martoră și totuși se face atât de puțin pentru a le opri?”, a spus ea.

Aliații Israelului trebuie să ceară o încetare imediată a focului de ambele părți, a declarat dna Egeland, adăugând că ar trebui să existe, de asemenea, responsabilitate pentru „atrocitățile” comise de Hamas la 7 octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro