Un canal de știri iranian cu sediul la Londra a publicat imagini despre care spune că ar ilustra presupusul atac israelian cu dronă asupra unei baze militare de lângă Isfahan.

Sistem antiaerian iranian (imagine descriptivă)Foto: Iranian Army Office / Zuma Press / Profimedia

În clipul postat de Iran International pe X, fostul Twitter, se pot auzi sirenele de raid aerian, în vreme ce sistemele antiariene iraniene trag asupra unei ținte. Înregistrarea video nu a putut fi verificată independent de agențiile de presă.

Oficialii americani citați de Reuters au anunțat că Israelul a atacat Iranul în noaptea de joi spre vineri, în semn de răspuns după loviturile fără precedent ale Teheranului asupra Israelului de sâmbătă noapte.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că, la scurt timp după miezul nopții, „trei drone au fost observate pe cer deasupra orașului Isfahan. Sistemul de apărare aeriană s-a activat și a distrus aceste drone pe cer".

Ulterior, televiziunea a declarat că situația din Isfahan era normală și că nu au avut loc explozii la sol.

Natura aparent limitată a atacului, efectuat cu drone, fără rachete sau lovituri aeriene, și lipsa unei recunoașteri oficiale vor oferi probabil regimului iranian posibilitatea de a nega orice pagubă și de a renunța la amenințările sale de a ataca Israelul pentru a doua oară, permițând astfel posibilitatea detensionării situației, cel puțin pentru moment, scrie publicația Times of Israel, vineri dimineață.