Sari direct la conținut

Nikki Haley, în vederile echipei lui Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte

HotNews.ro
Nikki Haley a fost ambasadoarea Statelor Unite pe langa ONU in timpul mandatului lui Donald Trump, Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia
Nikki Haley a fost ambasadoarea Statelor Unite pe langa ONU in timpul mandatului lui Donald Trump, Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Principala contracandidată a lui Donald Trump în alegerile interne ale Partidului Republican, Nikki Haley, este acum examinată activ de echipa de campanie a fostului președinte pentru a-i fi parteneră ca propunere de vicepreședinte în alegerile prezidențiale, relatează sâmbătă site-ul de știri Axios, citând persoane neidentificate familiarizate cu situația, potrivit Reuters.

Donald Trump ar putea să o aleagă pe Haley dacă se va convinge că l-ar putea ajuta să câștige președinția, să evite o potențială pedeapsă cu închisoarea și să acopere zeci de milioane în facturi legale dacă pierde, se menționează în relatarea Axios.

Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud, a îndeplinit funcția de ambasador al Statelor Unite la Națiunile Unite în prima parte a mandatului lui Trump la Casa Albă.

Ea a demisionat la finalul lui 2018, iar în alegerile primare ale republicanilor l-a contracandidat pe Donald Trump, perioada în care a lansat numeroase critice la adresa sa, la care Trump a răspuns în chip similar.

„Donald Trump continuă să fie de partea lui Vladimir Putin – un bărbat care își ucide adversarii politici, îi ține ostatici pe jurnaliştii americani și nu și-a ascuns niciodată dorința de a distruge America”, spunea Haley, în februarie, după moartea lui Navalnîi.

De-a lungul campaniei, ea a pus sub semnul întrebării caracterul și competențele mentale ale lui Trump și l-a blamat pentru că a devenit comod cu dictatori.

Halley a ieșit din cursa internă în martie, dar nu și-a anunțat public sprijinul pentru Donald Trump în confruntarea cu Joe Biden din noiembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro