Sari direct la conținut

„Robo, vino aici!”, a strigat atacatorul lui Robert Fico înainte să tragă mai multe gloanțe spre el

HotNews.ro
Robert Fico a fost impuscat, Foto: JÚLIUS DUBRAVAY / News and Media / Profimedia
Robert Fico a fost impuscat, Foto: JÚLIUS DUBRAVAY / News and Media / Profimedia

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat în abdomen de către un bărbat de 71 de ani, când s-a apropiat de oamenii care îl așteptau la ieșirea centrului cultural din Handlova, după ședința de guvern. „Robo, vino aici”, a strigat atacatorul înainte să tragă, scrie publicația slovacă Pravda.

Bărbatul care l-a împușcat pe premier a fost imediat imobilizat de forțele de securitate și se află acum în custodia poliției. Atacatorul a tras de mai multe ori înspre Robert Fico, iar un glonț l-a nimerit pe acesta în abdomen.

Prim-ministrul a fost urcat imediat într-o mașină, iar ulterior a fost transportat de urgență cu elicopterul la un spital din Bratislava.

Un martor a povestit pentru Aktuality.sk scenele care s-au derulat în Handlova. „Am auzit câteva focuri de armă, nu pot spune câte. Am fugit la geam și am văzut un om culcat la pământ înconjurat de polițiști. Ulterior, l-am văzut pe Robert Fico urcat într-o limuzină guvernamentală de către gărzile de corp”.

Apoi, povestește martorul, ofițerii de securitate au cerut evacuarea tuturor celor prezenți în clădirea guvernamentală.

Presa slovacă susține că rănile nu sunt letale. Pe contul oficial de Facebook al premierului slovac a apărut un mesaj prin care cetățenii sunt informați că Robert Fico se află într-o stare care îi pune viața în pericol, iar „următoarele ore sunt decisive”.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori, anunță publicația slovacă Dennikn, este că Robert Fico a fost împușcat cu un pistol cu bile deținut legal de către atacator.

Urmărește cele mai recente informații despre acest subiect LIVE, AICI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro