Sari direct la conținut

VIDEO Mesajele transmise de un grup de tineri de pe o insulă exclusivistă care au provocat indignare în Germania

HotNews.ro
Plaja din Kampen de pe insula Sylt, Foto: Dreamstime
Plaja din Kampen de pe insula Sylt, Foto: Dreamstime

„Germania pentru germani, străinii afară!”, „Nu vrem să-i mai vedem pe Sylt” – acestea sunt mesajele transmise de un grup de tineri de pe insula exclusivistă Sylt din Marea Nordului. Un videoclip cu tinerii a devenit viral și a provocat indignare în Germania, unde politicienii s-au declarat consternați, iar Poliția a deschis o anchetă, scrie ‎Deutsche Welle.

Videoclipul, filmat pe terasa unui un club de noapte de pe insula Sylt, durează doar 15 secunde. Tinerii dansează, iar cinci dintre ei scandează: „Germania pentru germani, străinii afară”. Cel puțin unul dintre participanți pare să facă salutul lui Hitler, ținând două degete între buza superioară și nas, ca și cum ar imita mustața acestuia.

Proprietarul clubului de noapte: „Toată lumea este binevenită aici!”

Reprezentanții clubului de noapte Pony din elegantul oraș Kampen de pe insulă s-au distanțat de videoclipul devenit viral pe Instagram, conform DW.

„Suntem profund șocați. Fiecare oaspete este binevenit aici, indiferent de naționalitate”, a transmis proprietarul Tim Becker.

Poliția din Flensburg, la granița germano-daneză, a anunțat că a deschis o anchetă.

„Acuzațiile sunt incitare la ură și utilizarea simbolurilor organizațiilor neconstituționale. Videoclipul arată o persoană care își ridică brațul drept”, a declarat pentru DW purtătorul de cuvânt al Poliției din Flensburg, Arne Hennig.

O „rușine pentru Germania”

Și politicienii germani s-au declarat indignați.

„Asemenea sloganuri sunt dezgustătoare. Ele sunt inacceptabile”, a reacţionat pe platforma X cancelarul Olaf Scholz.

„Oricine scandează sloganuri naziste precum „Germania pentru germani, străini afară” este o rușine pentru Germania. Se pune întrebarea dacă avem de-a face aici cu oameni care trăiesc într-o societate paralelă din cauza bogăției lor și călcând în picioare valorile constituției noastre”, a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser.

Insula Sylt, situată la Marea Nordului, este una dintre destinaţiile de vacanţă apreciate de către germanii bogaţi. Barurile și cluburile de noapte de pe Sylt au fost loc de întâlnire pentru cei bogați și puternici încă din anii 1960, scrie DW. Numeroși oameni de afaceri, politicieni, vedete de film și televiziune au case aici. (Foto: Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro