Sari direct la conținut

Începe procesul lui Hunter Biden, într-un nou caz istoric în SUA / Președintele american și-a exprimat „iubirea infinită” față de fiul său, fix înainte de proces

HotNews.ro
Hunter Biden si sotia sa, Melissa Cohen Biden, in timp ce indreptau la curtea federala unde a inceput procesul sau privind detinerea ilegala a unei arme de foc, Foto: Matt Slocum / AP / Profimedia
Hunter Biden si sotia sa, Melissa Cohen Biden, in timp ce indreptau la curtea federala unde a inceput procesul sau privind detinerea ilegala a unei arme de foc, Foto: Matt Slocum / AP / Profimedia

Procesul penal al lui Hunter Biden a început luni la tribunalul federal din Delaware, în vreme ce fiul președintelui Joe Biden se confruntă cu acuzații de deținere ilegală a unei arme într-un caz istoric care începe la patru zile după ce Donald Trump a devenit primul fost președinte al SUA condamnat penal, relatează Reuters.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a sosit la tribunal pentru primul proces al unui copil de președinte în exercițiu, în care se va confrunta cu trei acuzații de infracțiune care rezultă din achiziționarea și deținerea unui revolver în 2018. El a pledat nevinovat. Este unul dintre cele două cazuri penale cu care se confruntă, în timp ce este acuzat și de fraudă fiscală într-un dosar separat în California.

Hunter, înconjurat de familie la proces, mai puțin de tatăl său, care îl asigură de iubirea sa

Prima doamnă Jill Biden, soția lui Hunter Biden, Melissa Cohen Biden, și sora sa vitregă, Ashley Biden, sunt prezenți la procesul de la Wilmington, în fața judecătoarei districtuale americane Maryellen Noreika.

„Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem atât de mândri de bărbatul care este astăzi”, a spus Joe Biden într-o declarație, adăugând că multe familii au persoane dragi care au depășit dependența.

”Ca preşedinte, nu voi comenta o procedură federală în curs, dar ca tată am o iubire infinită faţă de fiul meu, am încredere în el şi-i respect forţa”, declară şeful statului american, potrivit AFP, scrie News.ro.

Cum folosește procesul lui Hunter Biden lui Trump

Trump a fost condamnat joi de un juriu de la tribunalul de stat din New York pentru 34 de acuzații de falsificare de documente pentru a ascunde plata făcută unei vedete porno pentru a evita un scandal sexual cu puțin timp înainte de alegerile din SUA din 2016 care l-au dus la Casa Albă. Trump este candidatul republican care îl contestă pe Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie din SUA.

Procesul lui Hunter Biden le oferă republicanilor șansa de a muta atenția de la problemele legale ale lui Trump. Trump urmează să își afle sentința pe 11 iulie și a pledat „nevinovat” în alte trei dosare penale aflate pe rol.

Care sunt acuzațiile care i se aduc fiului lui Joe Biden

În acest dosar introdus de consilierul special al SUA David Weiss, numit de Trump, în septembrie anul trecut, Hunter Biden a fost acuzat că a mințit în legătură cu consumul de droguri ilegale atunci când a cumpărat un revolver Colt Cobra de calibru 38 și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile în Octombrie 2018.

Weiss, care l-a investigat pe Hunter Biden din cel puțin 2019, este cel care a adus și acuzațiile fiscale.

Ce sentință riscă Hunter Biden în dosarul deținerii ilegale de armă

Dacă va fi condamnat pentru toate acuzațiile din dosarul Delaware, Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare, deși inculpații primesc în general pedepse mai scurte, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Hunter Biden și-a petrecut weekendul cu tatăl său în Rehoboth Beach, Delaware, iar cei doi s-au plimbat cu bicicleta și au mers împreună la biserică sâmbătă. Președintele, care trebuia să plece luni de la Rehoboth Beach, a călătorit duminică seara la casa sa din Wilmington.

Stabilirea juraților

Judecătoarea, Maryellen Noreika, a început să verifice potențialii jurați pentru capacitatea lor de a se angaja să execute sarcina pe durata procesului, care este de așteptat să se desfășoare până la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Credeți că vă puteți lăsa deoparte părerile despre deținerea armelor”, a întrebat ea un potențial jurat, care a răspuns că ar putea fi imparțială.

Alți potențiali jurați au fost întrebați despre dependență, condamnări și înfruntări cu forțele de ordine.

Toți cei 12 jurați trebuie să fie de acord că este vinovat dincolo de orice îndoială rezonabilă pentru a condamna o persoană.

Cazul este de așteptat să se concentreze pe consumul și dependența de cocaină a lui Hunter Biden de-a lungul anilor, despre care fiul președintelui american a discutat public și care a fost o parte importantă a autobiografiei sale din 2021, „Beautiful Things”. El i-a spus judecătoarei la o audiere anul trecut că nu s-a mai drogat de la jumătatea anului 2019.

Ce vor încerca să demonstreze procurorii în cazul Hunter Biden

Procurorii vor încerca să demonstreze că Hunter Biden știa că minte atunci când a bifat căsuța pentru „nu” de lângă o întrebarea unui formular federal pentru achiziția de arme în care era întrebat dacă este un utilizator ilegal al unei substanțe.

Procurorii au dezvăluit că pot folosi detalii din telefonul lui Hunter Biden și din contul iCloud, inclusiv fotografii cu el fumând crack și mesaje cu traficanții de droguri. Ei au spus că ar putea să o cheme ca martor pe fosta sa soție Kathleen Buhle, care l-a acuzat pe Hunter Biden în procedura de divorț din 2017 că risipește bani pe droguri, alcool și prostituate.

Ce ar urma să spună avocații lui Hunter Biden

Avocații lui Hunter Biden au indicat că ar putea încerca să demonstreze că a finalizat un program de reabilitare după consumul de droguri înainte de a cumpăra arma și ar putea fi considerat veridic răspunsul său pe formularul de cumpărare a armei.

Un acord de recunoaștere a vinovăției care ar fi rezolvat acuzațiile privind armele și frauda fiscală fără închisoare a picat, după ce Noreika a pus sub semnul întrebării amploarea imunității lui Biden. Avocații lui Hunter Biden au dat vina pe presiunea republicană pentru eșecul acordului de recunoaștere a vinovăției.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro