Sari direct la conținut

Un rus din Donbas, arestat la Paris după ce i-a explodat în față o bombă improvizată

HotNews.ro
Jandarmi francezi, Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jandarmi francezi, Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poliţia franceză a arestat un bărbat în vârstă de 26 de ani, de naţionalitate ucraineană şi rusă, în posesia unor explozibili într-un hotel din nordul Parisului, au anunţat miercuri procurorii, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

O sursă din cadrul Parchetului antiterorist francez PNAT a declarat că instituţia a preluat cazul şi a deschis o anchetă pentru suspiciune de participare la o conspiraţie teroristă. Sursa a declarat că agenţia naţională de spionaj a Franţei DGSI se ocupă de această anchetă.

Anterior, citând surse anonime, canalul de televiziune francez BFM şi ziarul JDD au relatat despre arestarea unui bărbat vorbitor de limbă rusă care se afla în posesia unor explozibili în camera sa de hotel din apropierea aeroportului Charles de Gaulle din Paris.

BFM, care citează o sursă familiarizată cu cazul, a declarat că bărbatul a încercat să fabrice un dispozitiv exploziv.

Potrivit JDD, unui individ născut în Donbas (estul Ucrainei, regiune controlată în bună parte de Rusia ) i-a explodat în faţă peroxid de acetonă – o substanţă explozivă – în timp ce încerca să confecţioneze un dispozitiv exploziv artizanal. El ar fi fost arestat la spitalul Gonesse din Paris unde ar fi fost transportat după incident.

Arestarea sa a fost urmată imediat de o percheziţie în camera de hotel în care era cazat. Poliţia a descoperit mai multe dispozitive explozive şi nitrat de amoniu, un exploziv ieftin, foarte apreciat de terorişti. Anchetatorii au găsit, de asemenea, bani, mai multe paşapoarte false şi arme de calibru mic, conform JDD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro