Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier / O singură abținere la vot în conducerea PNL UPDATE
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost votat de conducerea PNL, cu o singură abținere, pentru a fi propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru. Președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu această variantă.
UPDATE 19:00 Ludovic Orban a anunțat oficial că Florin Cîțu e propunerea PNL de premier
UPDATE Liderii PNL au votat propunerea ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier a partidului. Potrivit unor surse din partid, la vot s-a înregistrat o singură abținere, a lui Dan Motreanu.
Ludovic Orban le-a prezentat colegilor din conducerea partidului propunerea.
Liberalii s-au întâlnit în această seară pentru a valida propunerea de premier în viitorul Executiv care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.
Numele lui Cîțu a fost de la început pe lista scurtă a PNL de posibil premier.
Decizia de a-l susține pe Florin Cîțu vine în contextul în care favorit era inițial Nicolae Ciucă, însă în partid au existat nemulțumiri față de o astfel de nominalizare.
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a mai fost desemnat o dată premier, la începutul acestui an pe 26 februarie, după ce guvernul Orban a picat la moțiune de cenzură.
Cabinetul lui Florin Cîțu nu a mai ajuns la votul Parlamentului însă, ministrul de Finanțe anunțând că-și depune mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte de ședința de plen în care trebuia dat votul de învestitură.
Ulterior, printr-o postare pe Facebook, el a recunoscut că acceptase nominalizarea doar în logica declanșării alegerilor anticipate.
„Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.