Sari direct la conținut

Cioloș: Megaafacerea Romexpo, primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern

HotNews.ro
Dacian Ciolos in Parlament, Foto: AGERPRES
Dacian Ciolos in Parlament, Foto: AGERPRES

Liderul USR, Dacian Cioloș, reacționează după ce Senatul a adoptat miercuri legea prin care terenul de la Romexpo va fi transferat gratuit Camerei de Comerț, el spunând că „megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern”.

Dacian Cioloș afirmă că „alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce <> de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea”.

  • „De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un <>, în fapt, un proiect imobiliar gigantic.
  • USR s-a opus și se opune unei asemenea operațiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului.
  • De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiției s-a opus unui asemenea demers”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Actul normativ prevede transmiterea cu titlu gratuit Camerei de Comerț și Industrie a României a terenului de 46 hectare de la Romexpo. Astfel, Camera de Comerț ar putea să se asocieze cu dezvoltatorii Iulius Mall și să construiască 14 turnuri în curtea Romexpo.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaților, cu votul PNL, PMP și PSD, în 2 septembrie 2020. În 31 martie 2021, președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea.

Miercuri, senatorii au dezbătut și votat proiectul de lege în regim de urgență, după ce la comisia de specialitate singurul amendament admis vine în completarea legii în sensul în care terenurile menţionate se transmit cu titlu gratuit în proprietatea CCIR în scopul „desfăşurării exclusiv a activităţii specifice cu caracter de continuitate şi al realizării, în termen de maxim 40 de ani de la data dobândirii dreptului de proprietate, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă pe terenurile respective, menite să susţină mediul de afaceri”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro