Sari direct la conținut

George Simion: Conducerea filialei AUR Ialomiţa a demisionat în bloc

HotNews.ro
Lideri AUR, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
Lideri AUR, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, miercuri, în contextul acuzaţiilor de viol ale unei tinere de 17 ani care a participat la Şcoala de vară a partidului, că întreaga conducere a Biroului judeţean AUR Ialomiţa a demisionat.

Simion susține că a fost făcută o anchetă internă în partid şi că nu a fost implicat niciun membru AUR în acel incident privind acuzaţiile de viol.

„Noi am făcut ancheta internă. Nu a fost implicat niciun membru AUR. Cei invitaţi acolo care au consumat alcool şi au fost scoşi în afara Şcolii de vară şi trimişi de sâmbătă dimineaţa acasă, cei care i-au invitat acolo şi-au dat demisia din AUR Ialomiţa. Tot Biroul judeţean de la Ialomiţa, cei care au recomandat nişte tineri fără să le vadă profilul, adică respectivii tineri s-au dus să îşi cumpere alcool şi nu au ascultat de organizatori. E un motiv destul de temeinic”, a anunţat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

El a adăugat că aşteaptă să continue verificările făcute de către poliţie, a reiterat că AUR a pus la dispoziţie probele video necesare şi a subliniat că orice om care face un astfel de incident trebuie „pedepsit exemplar”.

„Aşteptăm acum să verifice poliţia, noi am pus la dispoziţie probe video. Au fost fete supraveghetoare tot timpul cu acea fată în cameră. Am pus la dispoziţie toate informaţiile pe care le ştim. Sperăm să îşi facă cât mai repede treaba şi facem un apel la instituţiile statului să îşi facă treaba”, a completat liderul AUR George Simion.

PJ Ialomiţa face cercetări după ce o adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol. Surse apropiate anchetei afirmă că aceasta a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată în Staţiunea Neptun-Olimp începând din 14 septembrie.

În urmă cu două zile Poliția Ialomiţa a anunțat că face cercetări după ce o fată de 17 ani a ajuns la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slobozia, spunând că a fost violată. Surse apropiate anchetei spun că tânăra a făcut aceste acuzații după ce a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată la Neptun-Olimp începând din 14 septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro