Sari direct la conținut

Clotilde Armand, noi acuzații privind alegerile din Sectorul 1: Peste 100 de procese verbale „au fost falsificate și urcate în platforma AEP” / Am solicitat STS să pună la dispoziție toate înregistrările

HotNews.ro
Clotilde Armand, noi acuzații privind alegerile din Sectorul 1: Peste 100 de procese verbale „au fost falsificate și urcate în platforma AEP” / Am solicitat STS să pună la dispoziție toate înregistrările
Clotilde Armand Foto: AGERPRES

Clotilde Armand susține că peste 110 procese verbale din secții de votare de la alegerile de duminică din Sectorul 1 sunt „falsificate și urcate în platforma AEP”, adăugând că în sectorul 1 „rezultatul a fost viciat și nu are nicio legitimitate”. Acuzațiile ei vin în contextul în care PNL afirmă că Armand a pierdut la aproape 700 de voturi distanță de candidatul liberal George Tuță.

„Oameni buni, 110 procese verbale au fost falsificate și urcate în platforma AEP! Am solicitat STS să pună la dispoziție toate înregistrările care demonstrează acest jaf”, a scris Clotilde Armand pe „Facebook”.

„Așa vor Ciolacu și Ciucă să câștige, așa vor să pună mâna pe bani și să fure în liniște. Printr-o fraudă electorală demonstrată de mine matematic, factual. Este foarte clar că în Sectorul 1 rezultatul a fost viciat și nu are nicio legitimitate”, a adăugat ea.

Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor

Joi seară a avut loc un protest timid în Piața Victoriei, pentru renumărarea tuturor voturilor după alegerile de duminică. Câteva persoane s-au adunat joi seară în fața Guvernului României pentru a cere renumărarea voturilor, după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au acuzat fraude electorale.

Clotilde Armand a cerut joi renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General. Membra USR i-a acuzat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, că „ sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Candidatul PSD-PNL George Tuță la Primăria Sectorului 1 i-a cerut joi actualului edil, Clotilde Armand, să înceapă procesul de preluare a mandatului, lucru care se va întâmpla în toamnă. Liberalul a revendicat victoria la alegerile locale din 9 iunie.

PNL susține că rezultatul final înregistrat la AEP, după încheierea verificării secţiilor este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi.

Radu Mihaiu a acuzat și el falsuri în alegerile de la Sectorul 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale, după ce semnătura reprezentantului USR ar fi fost falsificată pe un proces-verbal.

„Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale false. E o acuzație foarte gravă care vreau să fie foarte bine înțeleasă. Se dau oficial procese verbale care poartă semnături false”, susține Radu Mihaiu, aflat la aproximativ 300 de voturi în spatele contracandiatului său de la PSD-PNL Rareș Hopincă.

Joi, la patru zile de la alegerile locale și europarlamentare 2024, în doar 9 din cele 41 de județe ale României se încheiase procesul de centralizare și de validare a voturilor, au transmis la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC). Situația este fără precedent în România.

INTERVIURILE HotNews.ro