Sari direct la conținut

VIDEO Cum se distrează recruții ruși de calitatea armelor primite: Cineva s-a împușcat după ce le-a văzut

HotNews.ro
Recrutii rusi nu par tocmai impresionati de calitatea armelor primite, Foto: Captura video
Recrutii rusi nu par tocmai impresionati de calitatea armelor primite, Foto: Captura video

O nouă înregistrare video distribuită de recruții ruși pe platformele de socializare arată cum se distrează și glumesc pe seama calității armelor pe care le-au primit să lupte împotriva ucrainenilor.

„’Nou-nouță’, ieftină, uită-te la ea”, notează ironic soldatul rus care mânuiește arma, arătând apoi trecerea la „modul de tragere” în râsetele camarazilor săi.

„Super pușca de asalt. O mitralieră!”, exclamă unul dintre recruții care abia își poate reține râsetele. „Uitați-vă la această calitate, Q [marcaj pe armă] vine de la calitate”, își continuă sarcastic prezentarea primul militar.

Recruții ruși trec apoi la o altă armă din care scot un arc. „Uite un rahat înăuntrul ei”, glumește unul dintre ei.

„Allahu Akbar! Cineva s-a împușcat după ce a văzut puștile astea”, continuă un altul. „Nu mai pot de uluială”, adaugă recrutul Zamici.

Recruții ruși afirmă că arma „e de speriat”

Recruții iau apoi una dintre puști pentru a demonstra cât de tare scârțâie în timpul încărcării sale: „Parcă e o orgă”.

„Haide s-o trimitem forțelor armate ucrainene. O să fugă toți”, afirmă unul dintre ei. „Măcar piedica de siguranță funcționează. Nu foarte bine, dar funcționează”, spune cel care s-a ocupat de prezentare.

După ce mai glumesc preț de câteva secunde de calitatea armei, cel care filmează concluzionează că măcar e bună să o iei și să-l lovești pe inamic peste față cu ea.

„E de speriat să o ții în mână, uite câtă rugină are. Nu știu cum să ajustez focul. Măcar se învârte frâna de gură”, conchide prezentarea recrutul rus.

Săptămâna trecută președintele rus Vladimir Putin a cerut ca trupele ruse din Ucraina să primească echipamentul „cel mai modern, comod și eficient” după ce numeroase înregistrări care s-au viralizat pe rețelele de socializare au arătat cum aceștia primesc arme depășite sau veste antiglonț fără componenta care trebuie să oprească gloanțele.

Un raport guvernamental american publicat la jumătatea lunii octombrie afirmă că armata rusă a pierdut peste 6.000 de echipamente de la invadarea Ucrainei și a folosit muniții într-un ritm amețitor și nu le poate înlocui.

Numărul de puști pierdute de militarii ruși este însă dificil de estimat fiind vorba de arme de dimensiuni mici care nu sunt contabilizate atât de atent de partea ucraineană.

Urmărește ultimele evoluții din a 250-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro