Sari direct la conținut

Rusia acuză Ucraina că a încercat să atace o nava rusă în apropierea gazoductelor TurkStream și Blue Stream din Marea Neagră

HotNews.ro
nava rusa Priazovie (in 2015), Foto: Maks Vetrov / Sputnik / Profimedia
nava rusa Priazovie (in 2015), Foto: Maks Vetrov / Sputnik / Profimedia

Rusia a acuzat, duminică, Ucraina că a încercat fără succes să atace o navă rusească cu șase drone maritime de mare viteză, în timp ce nava rusă era într-o misiune de patrulare la marile conducte de gaz natural din Marea Neagră, relatează Reuters.

Nava „Priazovie” desfășura ceea ce ministerul rus al apărării a spus că era „monitorizarea situației și asigurarea securității de-a lungul rutelor gazoductelor TurkStream și Blue Stream din partea de sud-est a Mării Negre”.

Ministerul apărării a spus că Ucraina a atacat la primele ore ale zilei de duminică, la aproximativ 300 km sud-est de Sevastopol, sediul flotei ruse de la Marea Neagră din peninsula Crimeea anexată de Rusia.

La momentul atacului, o aeronavă americană de supraveghere fără pilot RQ-4 Global Hawk se afla în zona centrală a Mării Negre, a declarat ministerul apărării.

„Nava „Priazovie” din Flota Mării Negre continuă să-și îndeplinească sarcinile care i-au fost atribuite”, a spus Ministerul Apărării.

Rusia și Turcia au lansat oficial TurkStream cu o capacitate de 31,5 miliarde de metri cubi pe an în ianuarie 2020. Conducta, care permite Moscovei să ocolească Ucraina ca rută de tranzit către Europa, transportă gaze naturale rusești către sudul Europei prin Marea Neagră și Turcia.

Conducta Blue Stream livrează gaz rusesc în Turcia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro