Sari direct la conținut

Rușii au bombardat o barcă de evacuare a oamenilor din Hersonul inundat. Trei persoane au murit, alte 10 rănite , spun ucrainenii

HotNews.ro
Inundații în orașul Herson după distrugerea barajului Nova Khakovka, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Inundații în orașul Herson după distrugerea barajului Nova Khakovka, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Trei persoane au murit duminică, iar 10 au fost rănite, când forțele ruse au bombardat o ambarcațiune care transporta persoane evacuate din teritoriul inundat al Hersonului controlat de ucraineni, a declarat guvernatorul regional și oficiali din administrația prezidențială, relatează Reuters.

„Armata Federației Ruse a atacat o barcă cu civili care se evacuau de pe malul stâng din regiunea Herson”, a spus șeful biroului președintelui Andrii Iermak pe Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Persoanele rănite au fost internate într-o unitate medicală.

„Medicii luptă pentru viața răniților”, mai spune Iermak.

Un bătrân de 74 de ani a protejat o femeie cu propriul corp

„Trei civili au murit, alți zece (oameni) au fost răniți, inclusiv doi ofițeri de aplicare a legii”, a declarat guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin.

Într-o declarație pe Telegram, el a spus că un bărbat în vârstă de 74 de ani și-a folosit corpul pentru a proteja o femeie de focul rusesc și a fost lovit în spate și a murit.

Declarația lui Prokudin nu a clarificat modul în care forțele ruse au atacat barca.

Zona a fost afectată de inundații catastrofale după distrugerea barajului Nova Kahovka, în timp ce Kievul și Moscova se acuză recipric de aruncarea sa în aer.

Pe 11 iunie, ministrul de Interne Igor Klimenko a raportat că 2.718 de civili au fost evacuați din zonele inundate. El a raportat, de asemenea, cinci morți din cauza inundațiilor din regiunile Herson și Nikolaev și 35 de persoane dispărute, dintre care șapte copii, potrivit Kyiv Independent.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro