Sari direct la conținut

Parlamentul din Rusia lucrează la o lege pentru a reglementa grupul Wagner, după eșecul rebeliunii lui Prigojin – oficial rus

HotNews.ro
Luptători Wagner în Rostov, Foto: Arkady Budnitsky / AFP / Profimedia
Luptători Wagner în Rostov, Foto: Arkady Budnitsky / AFP / Profimedia

Duma de Stat lucrează la o lege care să reglementeze Grupul Wagner, potrivit lui Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare, relatează CNN.

Au existat speculații considerabile despre viitorul grupului de mercenari Wagner de când șeful său, Evgeni Prigozhin, a lansat o rebeliune vineri pentru a-i pune capăt sâmbătă seara, de când nu se mai știe nimic de el.

„Soarta Wagner PMC nu este determinată, dar nu este necesar să o interzicem, deoarece aceasta este o unitate pregătită pentru luptă și există întrebări cu privire la conducerea sa, nu cu privire la luptători”, a declarat Kartapolov pentru ziarul rus Vedomosti.

Declarațiile lui Kartapolov fac ecou celor anunțate de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a anunțat sâmbătă că s-a ajuns la un acord cu privire la mercenarii Wagner, și anume că o parte dintre ei, cei care vor dori să facă acest lucru, vor semna ulterior contracte cu Ministerul Apărării, însă aceasta îi privește pe cei care nu au participat „marșul dreptății” lui Prigojin.

Reamintim că Evgheni Prigojin a confirmat sâmbătă că a fost de acord cu oprirea rebeliunii din Rusia, cu condiția garantării siguranței mercenarilor. Potrivit lui Peskov dosarul penal deschis de FSB vineri va fi închis, iar Prigojin trebuie să se mute în Belarus.

De asemenea, luptătorii Wagner care au luat parte la „marșul său pentru justiție” nu se vor confrunta cu nicio acțiune în justiție, ca recunoaștere a serviciului lor anterior în Rusia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro