Sari direct la conținut

Ce a salvat aerodromul ucrainean Starokostiantiniv de atacurile rusești

HotNews.ro
Avion rusesc distrus de ucraineni in Harkiv, Foto: Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Avion rusesc distrus de ucraineni in Harkiv, Foto: Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, a declarat la televiziunea națională pe 6 august că ultima încercare a Rusiei de a ataca aerodromul din Starokostiantiniv, în regiunea Hmelnitski, a fost ineficientă, deoarece există protocoale pentru a proteja aeronavele, potrivit Kyiv Independent.

„Nu este prima dată când acest aerodrom a fost atacat. Acesta servește drept bază de plecare pentru o brigadă tactică de aviație. Cu toate acestea, aviația noastră este destul de mobilă, iar piloții noștri știu cum să contracareze inamicul în aceste condiții”, a declarat Ihnat.

„Avem zeci de aerodromuri operaționale pe teritoriul țării noastre. Prin urmare, nu va fi atât de ușor pentru inamic să ne distrugă aviația”, a adăugat el.

Rusia a lansat un alt atac masiv cu rachete și drone împotriva Ucrainei în noaptea de 5 august și în dimineața zilei de 6 august, vizând mai multe regiuni, inclusiv regiunile Hmelnițki, Zaporojie și Mikolaiv.

Forțele aeriene au raportat anterior, la 6 august, că 30 de rachete și 27 de drone au fost doborâte de apărarea aeriană.

De la începutul invaziei la scară largă de anul trecut, Ucraina a trebuit să își perfecționeze capacitățile de apărare aeriană pentru a contracara un atac al Rusiei.

Într-un mesaj de comemorare a Zilei Forțelor Aeriene ale Ucrainei, la 6 august, comandantul Forțelor Aeriene, Mikola Oleșciuk, a declarat că peste 3.500 de ținte aeriene rusești au fost distruse de la începutul invaziei la scară largă.

Aceste ținte includ 350 de avioane și elicoptere, 1.200 de rachete de croazieră, 24 de rachete balistice, 13 rachete Kinjal și peste 2.000 de drone.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro