Sari direct la conținut

Rusia a atacat Ucraina cu drone și rachete, majoritatea fiind doborâte, susțin Forțele aeriene ucrainene

HotNews.ro
Drona rusească Shahed / Geran, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia
Drona rusească Shahed / Geran, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Rusia a lansat peste noapte 21 de drone și trei rachete de croazieră asupra Ucrainei, au anunțat miercuri Forțele Aeriene ucrainene, adăugând că toate dronele și două rachete au fost distruse înainte de a-și atinge țintele, informează Reuters.

Dronele Shahed, de fabricație iraniană, se îndreptau spre regiunea Khmelnițki (vestul țării), iar rachetele spre sudul Ucrainei, au precizat forțele aeriene.

Regiunea Khmelnițki din vestul Ucrainei găzduiește o bază aeriană.

Deși nu a fost distrusă, cea de-a treia rachetă „nu a atins” ținta, au precizat forțele aeriene, fără alte detalii.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent informațiile. Nu există momentan informații despre posibil victime sau pagube.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că o fregată a Flotei sale din Marea Neagră a lansat un atac cu patru rachete de croazieră asupra infrastructurii militare ucrainene, dar Reuters precizează că nu este clar când a avut loc atacul.

Ministerul rus al Apărării publică ocazional informații cu întârziere, mai precizează agenția.

Marina ucraineană a declarat că cele trei rachete de croazieră rusești au fost lansate din regiunea Herson, care se învecinează cu Marea Neagră, părți ale acesteia fiind sub control rusesc încă de la începutul războiului declanșat de Moscova în urmă cu 21 de luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro