Sari direct la conținut

Cocktailurile Molotov de la Ambasada Rusiei și drona kamikaze de la Tiraspol ar putea fi legate, susține ministrul de interne de la Chișinău

HotNews.ro
Un elicopter Mi-8 din Transnistria inainte sa fie lovit de o drona, Foto: Captura X
Un elicopter Mi-8 din Transnistria inainte sa fie lovit de o drona, Foto: Captura X

Ministrul de interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a infirmat miercuri producerea unui atac cu dronă-kamikaze asupra unei unităţi militare de la Tiraspol, despre care presa controlată de regimul separatist transnistrean a scris duminica trecută că ar fi avut loc chiar în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia, a relatat Ziarul Naţional din Chişinău, citat de Agerpres. Oficialul de peste Prut a spus că este vorba despre „un montaj video” și nu a exclus o legătură dintre așa-zisul atac și incidentul de la Ambasada Federației Ruse, când un bărbat a aruncat sticle incendiare în curtea misiunii diplomatice.

Ministrul moldovean a afirmat că, în baza informaţiilor pe care le deţine, nu s-a produs nicio explozie duminică la Tiraspol.

În acelaşi timp, Efros nu a exclus o anumită legătură între incidentul de la Ambasada Federaţiei Ruse din Chişinău, când un cetăţean cu paşaport rusesc expirat a aruncat două „cockteiluri molotov” în direcţia misiunii diplomatice, şi pretinsul atac cu dronă din Transnistria.

„Persoana (respectivă) a fost reţinută. Urmează să aflăm care a fost motivul: a fost voinţa personală a acestui domn sau a fost parte dintr-o provocare, pentru a arăta vulnerabilităţile instituţiilor statului. Probabil că acest incident nu a fost unul spontan. A fost unul premeditat. Dar o anchetă este în desfăşurare şi vom veni ulterior cu detalii”, a declarat Efros într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, o altă publicaţie de peste Prut.

Astfel, incidentul de la Ambasada Rusiei este analizat împreună cu aşa-zisul atac asupra unităţii militare de la Tiraspol, a subliniat el.

Pretinsul atac „a fost parte a unei campanii de dezinformare, de a induce panică, de a induce frică, de a induce instabilitate în rândurile cetăţenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Specialiştii vor veni cu mai multe detalii. Este vorba de o campanie de dezinformare şi de încercare de a induce instabilitate în rândul cetăţenilor”, a afirmat ministrul moldovean.

Duminica trecută, mass-media din Transnistria au comunicat că o dronă-kamikaze ar fi atacat o unitate militară din Tiraspol, iar în urma atacului a fost distrus un elicopter MI 8 aflat la sol. Separatiştii au menţionat că drona respectivă ar fi venit din direcţia unui pod aflat la frontiera cu Ucraina. În acest caz a fost deschis un dosar penal de către aşa-zisele organe de drept din stânga Nistrului.

Într-o primă reacţie, Biroul de Reintegrare de pe lângă guvernul de la Chişinău a afirmat că pretinsul atac cu dronă-kamikaze anunţat în stânga Nistrului este o provocare ordinară, pentru a induce „frică şi panică în regiune”.

Urmărește ultimele evoluții din a 757-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro