Sari direct la conținut

Ucraina și Rusia anunță un schimb major de prizonieri. Negocierile, mediate de Emiratele Arabe Unite

HotNews.ro
Soldați ucraineni luați prizonieri de ruși dați la schimb, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
Soldați ucraineni luați prizonieri de ruși dați la schimb, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ucraina şi Rusia au anunţat vineri primul lor schimb de prizonieri de război în aproape patru luni, 150 de persoane fiind eliberate după negocieri mediate de Emiratele Arabe Unite, transmite Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că 75 de prizonieri ucraineni s-au întors din Rusia. Printre aceştia se numără și patru civili, restul fiind membri ai armatei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat la rândul său că Ucraina a predat 75 de persoane, în cadrul unui acord mediat de Emiratele Arabe Unite, după cum a relatat agenţia rusă de presă RIA.

„După o pauză lungă, a avut loc un nou schimb de prizonieri: 75 de apărători şi civili au fost eliberaţi din captivitatea inamicului”, se arată într-un mesaj difuzat de Comitetul ucrainean de coordonare pentru prizonierii de război, însoțit de imagini cu acești militari eliberați, înfăşuraţi în steagurile naţionale ucrainene.

Oficialii ucraineni au precizat că au adus înapoi în ţară 19 apărători de pe Insula Şerpilor, care a devenit un simbol al sfidării ucrainene în primele zile ale războiului, când gărzile ucrainene au refuzat să se predea forţelor ruseşti.

Comitetul a mai spus că, în cadrul schimbului, trupurile a 212 apărători ucraineni au fost predate de Rusia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro