Sari direct la conținut

Parlamentarii germani de extremă dreapta și din stânga radicală boicotează discursul lui Zelenski în Bundestag

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, discurs în Bundestag, Foto: Markus Schreiber / AP / Profimedia
Volodimir Zelenski, discurs în Bundestag, Foto: Markus Schreiber / AP / Profimedia

Majoritatea deputaților din partidul german de extremă-dreapta AfD, precum și cei ai unui partid de stânga radicală, au decis să boicoteze marți discursul susținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german, transmit jurnaliștii de la AFP.

„Refuzăm să ascultăm un vorbitor în ținută de camuflaj”, a explicat într-un comunicat conducerea partidului Alternativa pentru Germania (AfD), argumentând totodată că „Ucraina nu are nevoie de un președinte de război, ci de un președinte al păcii”.

Și mișcarea radicală de stânga BSW a afirmat că a dorit să transmită prin acest gest „un semn de solidaritate cu toți ucrainenii care vor o încetare imediată a focului și o soluție negociată”, după cum a declarat un responsabil al formațiunii pentru AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Berlin pentru participa la Conferința internațională privind reconstrucţia Ucrainei, care se desfășoară marţi şi miercuri în capitala Germaniei. El s-a întâlnit de asemenea și cu cancelarul Olaf Scholz.

Zelenski s-a mai adresat Bundestagului și în martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a declanșat invazia pe scară largă în țara sa, dar atunci le-a vorbit parlamentarilor germani prin legătură video.

_____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro