Sari direct la conținut

Un copil de un an și jumătate, vaccinat cu ROR, a murit de rujeolă. Aproape 800 de noi îmbolnăviri în ultima săptămână

HotNews.ro
Rujeolă, Foto: Jovanmandic | Dreamstime.com
Rujeolă, Foto: Jovanmandic | Dreamstime.com

​791 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, iar un băiețel de un an și jumătate din judeţul Constanţa, fără comorbidităţi cunoscute și vaccinat cu o doză de vaccin ROR, a murit, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Este al 17-lea deces provocat de rujeolă în România de la declararea epidemiei, în decembrie anul trecut.

17.378 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în România în perioada 1 ianuarie 2023 – 2 iunie 2024, arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Braşov (2.031 de cazuri, Mureş (1.213 cazuri) şi Bucureşti (1.620 de cazuri).

De asemenea, s-au înregistrat 17 decese: 4 în București, 4 în judeţul Braşov, 3 în judeţul Giurgiu, două în judeţul Argeş și câte unul în judeţul Mureş, în judeţul Sibiu, în judeţul Buzău şi în judeţul Constanţa.

Al şaptesprezecelea deces s-a înregistrat în judeţul Constanţa, la un băieţel de un an şi 6 luni, fără comorbidităţi cunoscute. Băiețelul fusese vaccinat cu o doză de vaccin ROR la vârsta de 12 luni.

În România a fost declarată epidemie de rujeolă în decembrie anul trecut.

Prima doză de vaccin ROR se administrează, în mod normal, la vârsta de 12 luni, însă odată cu declararea epidemiei de rujeolă, pe 5 decembrie 2023, medicii de familie pot vaccina bebelușii începând cu vârsta de 9 luni.

A doua doză de vaccin ROR se administrează la vârsta de 5-7 ani.

Foto: Dreamstime.com.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro