Sari direct la conținut

Selecționerul Poloniei clarifică situația lui Robert Lewandowski, accidentat cu doar câteva zile înainte de începerea Euro 2024

HotNews.ro
Robert Lewandowski, Foto: PIOTR KUCZA / imago sportfotodienst / Profimedia
Robert Lewandowski, Foto: PIOTR KUCZA / imago sportfotodienst / Profimedia

Robert Lewandowski s-a accidentat în timpul amicalului pe care Polonia l-a disputat împotriva Turciei (scor 2-1), luni seara, dar selecționerul Michal Probierz a afirmat că starul nu va lipsi din atacul naționalei la Campionatul European din Germania, scrie DPA.

>> Ladislau Boloni nu este optimist înainte de Euro 2024 – Cât de departe crede că ar putea ajunge tricolorii la competiția din Germania

Robert Lewandowski va juca la Euro 2024, spune selecționerul Poloniei

Căpitanul şi cel mai bun marcator al naţionalei poloneze a părăsit terenul în minutul 32 al partidei de la Varșovia, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

„Este doar o accidentare uşoară şi sperăm că nu vor exista probleme”, a declarat selecţionerul polonez Michal Probierz, dezvăluind că este vorba despre o leziune la bicepsul femural.

Lewandowski va rata probabil partida cu Olanda, dar medicul Jacek Jaroszewski a afirmat că se fac eforturi pentru recuperarea jucătorului în vederea celui de-al doilea meci, cu Austria.

Mai gravă pare să fie însă situaţia lui Karol Swiderski, partenerul din atac al lui Lewandowski, care a fost la rândul său nevoit să iasă de pe teren în minutul 12, după ce s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul prin care a reuşit deschiderea scorului în faţa turcilor.

„Karol şi-a răsucit glezna. Situaţia exactă o vom cunoaşte abia după examene ulterioare. Momentan, însă, nu cred că voi convoca un alt jucător”, a spus Probierz.

Selecţionerul polonez a pierdut deja un alt atacant, Arkadiusz Milik, accidentat vineri în timpul primului meci de pregătire, împotriva Ucrainei (3-1), scrie Agerpres.

La EURO 2024, Polonia se va duela în Grupa D cu Olanda (16 iunie), Austria (21 iunie) și Franţa (25 iunie).

>> Euro 2024: Pierdere importantă pentru una dintre favorite – Un titular al Barcelonei ratează turneul final

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro