Sari direct la conținut

Studenţii ar putea să participe la şedinţele CNATDCU în care se discută despre posibile plagiate – propunerea Ministerului Educației

HotNews.ro
Studenţii ar putea să participe la şedinţele CNATDCU în care se discută despre posibile plagiate – propunerea Ministerului Educației

Studenţii ar putea fi prezenţi cu titlul de observator în şedinţele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Avem o Hotărâre de Guvern de organizare a Ministerului Educaţiei. În această Hotărâre de Guvern se precizează existenţa unui serviciu secretariat CNATDCU. Este un serviciu care are datoria să susţină Consiliul general CNATDCU în corectitudinea, legalitatea şi celeritatea deciziilor adoptate la nivelul acestui Consiliu consultativ al Ministerului Educaţiei. Am făcut o serie de propuneri care au fost agreate, cu o singură excepţie. Un singur lucru nu a fost pus în discuţie de către conducerea CNATDCU.

Aceste propuneri vizează patru principii. În primul rând, principiul legalităţii, cred că este un principiu care nu poate fi contestat de către nimeni. Este vorba despre al doilea principiu – principiul transparenţei. La acest al doilea principiu avem, faţă de modificările de regulament agreate împreună cu conducerea CNATDCU, un lucru suplimentar – posibilitatea prezenţei cu titlul de observator a unui reprezentant al studenţilor la şedinţele CNATDCU. Cel de-al treilea principiu este principiul bunei administrări. Vizează în mod deosebit respectarea procedurilor”, a susţinut ministrul miercuri, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Un alt principiu enumerat de ministrul Educaţiei este cel al asumării răspunderii şi de respectarea condiţiilor de etică la toate nivelurile CNATDCU.

„Al patrulea principiu este acela al asumării răspunderii. Orice decizie trebuie să fie asumată. Este vorba, de asemenea, de respectarea condiţiilor de etică la toate nivelurile de decizie, inclusiv la nivelul Consiliului general CNATDCU. Este vorba despre situaţii care nu erau acoperite legal. Spre exemplu, un membru CNATDCU care a fost trimis în instanţă pentru abateri de la etică nu a putut fi revocat pentru că nu exista bază legală pentru revocarea acestui membru. Deci, iată, toată lumea trebuie să respecte principiile eticii”, a afirmat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, modificările de regulament vor „consolida” deciziile CNATDCU şi şansele ca în instanţă aceste decizii ale consiliului, luate pe baza respectării acestor principii, să poată fi apărate de către Ministerul Educaţiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro