Sari direct la conținut

SUA îl avertizează pe Maduro: „Răbdarea noastră se apropie de sfârşit”

HotNews.ro
Nicolas Maduro, Foto: Agerpres/Xinhua
Nicolas Maduro, Foto: Agerpres/Xinhua

Casa Albă l-a avertizat miercuri pe preşedintele reales al Venezuelei, Nicolas Maduro, că „răbdarea” sa în ce priveşte publicarea rezultatelor detaliate ale scrutinului prezidenţial este pe punctul să se termine, în timp ce peste o mie de persoane au fost arestate în Venezuela în urma protestelor organizate de contestatarii preşedintelui Maduro.

„Răbdarea noastră, şi cea a comunităţii internaţionale, se apropie de sfârşit”, a declarat presei John Kirby, purtătorul de cuvânt pe teme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden. Kirby le-a cerut autorităţilor electorale venezuelene să publice „rezultatele complete şi detaliate ale acestor alegeri, pentru ca toată lumea să le poată vedea”, scriu agenţiile AFP şi EFE și Agerpres.

Preşedintele Nicolas Maduro, aflat la putere din anul 2013 şi cunoscut prin poziţiile sale anti-americane, a fost reales duminică pentru un nou mandat, contestat de Washington şi de opoziţie, care revendică victoria candidatului său Edmundo Gonzalez Urrutia.

Consiliul naţional electoral a anunţat luni că Maduro a obţinut 51,2% din voturi, iar Urrutia 44,2%, în timp ce opoziţia susţine că acesta din urmă ar fi câştigat cu peste 70% din voturi.

Simpatizanţi ai opoziţiei au ieşit în stradă şi au loc proteste violente, soldate până în prezent cu cel puțin 12 morți, dar şi 77 de răniţi în rândul forţelor de ordine şi cu reţinerea a 1.062 de manifestanţi.

INTERVIURILE HotNews.ro