Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Cu banii din cutia milei şi cu cei din donaţii, un preot din Iaşi a construit locuinţe pentru oamenii fără adăpost; Cum a ascuns Guvernul cazul rețelei transnaționale care a exportat din țara noastră mii de tone de cereale bio falsificate; Facebook va face mai uşoară eliminarea abuzurilor

HotNews.ro
subiecte, Foto: Hotnews
subiecte, Foto: Hotnews

Cu banii din cutia milei şi cu cei din donaţii, un preot din Iaşi a construit locuinţe pentru oamenii fără adăpost. Gest impresionant al unui preot din Iași. Mișcat de soarta femeilor sărmane și a nevoiașilor fără adăpost, părintele le-a construit o locuință. O clădire cu două etaje și 11 camere, unde tot atâtea mame, împreună cu copiii lor, vor începe o viață nouă. Casa a fost ridicată cu banii din cutia milei, dar şi cu ajutorul donațiilor oferite de oameni cu suflet mare.Preotul Dan Damaschin slujeşte la biserica Maternităţii “Cuza Voda” din Iaşi. Părintele misionar este cunoscut pentru numeroase acte de caritate realizate în ultimii 12 ani, potrivitStirile ProTv.

Cum a ascuns Guvernul cazul rețelei transnaționale care a exportat din țara noastră mii de tone de cereale bio falsificate. În 2011 în Italia, în cadrul operațiunii speciale botezată haios ”Motanul Încălțat”, Garda Financiară italiană a devoalat o rețea transfrontalieră de evazioniști care comercializaseră mii de tone de produse agricole ”bio”. Mare parte din ele, provenite chiar din România, care de fapt erau ”bio” doar în acte. Două din personajele vizate de anchetă erau Davide Scarpini și Luigi Marinucci, împreună cu firma Sunny Land SRL Italia. Marinucci și Scarpini prin Sunny Land, au fost unul din ce patru fondatori ai Delta Dunării Organics SA, societate administrată de Petrișor Petrescu, cel mai mare comerciant de cereale bio al României, potrivitRomania Libera.

Facebook va face mai uşoară eliminarea abuzurilor. Facebook face, astăzi, paşi importanţi pentru a aduce mai multă transparenţă reclamelor şi Paginilor de Facebook. A da oamenilor mai multe informaţii despre organizaţii şi reclamele pe care acestea le afişează înseamnă o responsabilitate mai mare pentru agenţiile de publicitate şi ajută compania să prevină abuzurile pe Facebook.Acum puteţi vedea ce reclamă rulează o Pagină pe Facebook, Instagram, Messenger şi reţeaua de parteneri a Facebook, chiar dacă acele reclame nu vă sunt afişate, potrivitCapital.

Poate fi pusă Europa unită sub semnul lui Enea? Plasată în afara traseelor mari ale migrației și deopotrivă în afara spațiului Schengen, România nu joacă un rol în dezbaterea care agită în aceste zile Uniunea Europeană. Consiliul European programat joi și vineri ar fi urmat să dezbată viitorul Uniunii din perspectiva propunerilor de reformă pe care le avansase președintele Macron, dar între timp nu doar că entuziasmul reformist a fost temperat de reticențele Germaniei și ale țărilor nordice, dar un alt subiect a izbucnit cu mai multă putere, provocând dezacorduri mai puternice ca niciodată, potrivitDeutsche Welle.

Premieră în România. Robotul care omoară bacteriile din spitale. Maşinăria a fost creată peste ocean, special pentru a lupta cu bacteriile periculoase. Spitalul Victor Babeş din Bucureşti va fi primul din Europa unde în războiul cu bacteriile intervine inteligenţa artificială. Robotul costă 160.000 de euro. „Într-un spital în general, dar mai ales într-un spital de boli infecţioase, contaminarea cu germeni a mediului înconjurător este unul dintre impedimentele principale ale asistenţei medicale de zi cu zi”, spune dr. Simin Florescu. Robotul ar urma să ajungă în spitalul bucureştean la toamnă, potrivit Digi24.

O primărie din România a angajat detectivi. Toate tomberoanele vor fi monitorizate. Primăria din Câmpina vrea să combată furtul de flori şi de peturi din oraş. Aşa că a făcut o licitaţie şi a angajat o firmă de detectivi care să-i prindă pe hoţi, în acţiune. Deşi există poliţişti locali, care se plimbă pe străzi, reprezentanţii Primăriei susţin că nu reuşesc să îi oprească şi să îi identifice pe cei care distrug bunurile publice. Investigatorii privaţi îşi vor începe munca de la 1 iulie şi vor fi plătiţi cu 17 lei pe oră, din bani publici, potrivitStirile ProTv.

Spaniolul care încearcă să-i convingă pe conaţionali că Vlad Ţepeş n-a fost vampir, ci un conducător viteaz. Un scriitor spaniol încearcă să le schime percepţia conaţionalilor săi despre Vlad Ţepeş. Inspirat de scriitorul român Vasile Lupaşc, spaniolul José Caballero Albertos a scris o carte care analizează evenimentele din timpul celebrului domnitor român. A aflat că Vlad chiar a existat şi că n-a fost un vampir însetat de sânge de la bunicul său, pe când avea doar 8 ani. La maturitate, José Caballero Albertos a scris o carte despre domnitorul muntean, iar un regizor de teatru din Spania a făcut chiar o piesă după cartea sa, care se vinde la ora actuală în Spania şi Grecia, potrivitAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro