Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Procurorii DNA cer o condamnare mai mare pentru santajul lui Dan Voiculescu; ''Gigantii'' auto, amenda-record din partea UE. Ce au facut pe ascuns in ultimii 14 ani; Victor Ponta, pe o lista intocmita de CNN cu politicieni acuzati de plagiat.

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Procurorii DNA cer o condamnare mai mare pentru santajul lui Dan Voiculescu.Procurorii anticoruptie sunt nemultumiti de pedepsele date de Curtea de Apel Bucuresti in procesul „Santajului Antenelor” si cer Curtii Supreme sa dea condamnari mai dure in cazul celor implicati. Ei sustin ca postul de televiziune Antena 3, achitat in faza de fond a procesului, este vinovat de complicitate la santaj. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru santaj, ar trebui sa primeasca o sentinta mai mare, potrivit procurorilor DNA. Alexandrescu a fost gasit vinovat, pe 12 mai 2016, de santajarea directorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Totul s-ar fi facut prin intermediul unei campanii de presa, care ar fi avut ca miza sa-l forteze pe Bendei sa semneze un contract comercial in favoarea trustului Intact. Argumentele DNA pentru o condamnare mai dura: santajul s-ar fi facut prin mass-media, trustul de presa Intact fiind unul cu impact si valoarea ridicata a sumei ce face obiectul santajului – 35 de milioane de euro. „Vorbim de un gigant reprezentat de conglomeratul media si de persoanele din spatele acestuia”, arata procurorii. Un alt argument: lipsa de scrupule a sefului Antena Group. „Inculpatul nu a reactionat nici macar la rugamintile partii vatamate de a nu fi discreditata in ochii copiilor sai”, arata DNA, potrivitAdevarul.

”Gigantii” auto, amenda-record din partea UE. Ce au facut pe ascuns in ultimii 14 ani.Producatorii de camioane Daimler, DAF Trucks, Volvo-Renault si Iveco au fost amendati de UE cu o suma record, de aproape 3 miliarde de euro, pentru formarea unui cartel care a stabilit preturile camioanelor in ultimii 14 ani, scrie Bloomberg. Producatorii de camioane Daimler, DAF Trucks, Volvo-Renault si Iveco au fost amendati de UE cu o suma record, de aproape 3 miliarde de euro, pentru formarea unui cartel care a stabilit preturile camioanelor in ultimii 14 ani, scrie Bloomberg, citat deGandul.

Victor Ponta, pe o lista intocmita de CNN cu politicieni acuzati de plagiat.Fostul premier roman Victor Ponta apare intr-o lista de zece politicieni acuzati de plagiat, intocmita de CNN in contextul in care Melania Trump a fost acuzata ca luni seara a plagiat discursul sustinut de Prima Doamna Michelle Obama in 2008, scandal care marcheaza lansarea Conventiei de investire a candidatului republican Donald Trump la Presedintia Statelor Unite. Lista incepe cu vicepresedintele american Joe Biden, acuzat ca a imitat in 1987, pe cand candida la Presedintie, un discurs pe care laburistul britanic Neil Kinnock il sustinuse cu doar patru luni inainte, transmite news.ro. Presedintele rus Vladimir Putin este al doilea din lista. Brookings Institute l-a acuzat ca a plagiat in 2006, cand ar fi luat 16 dintre cele 20 de pagini ale dizertatiei sale in economie dintr-un material publicat de Universitatea din Pittsburgh cu 20 de ani mai inainte, informeazaRomania Libera.

Ineptii riscante in discursul despre terorism.Problema nu e doar terorismul in sine. Ci si, reflex al slabiciunilor noastre pshilogice si intelectuale, ecoul sau inept, care faciliteaza indoctrinarea islamista, aruncand in ridicol reactia la barbarie a civilizatiei. Stim oare de ce terorismul pare impredictibil? Si, deci, mai greu de combatut decat ar fi oricum? Dupa atacul de luni, cu un topor si un cutit, comis de un afgan asupra unor pasageri circuland intamplator cu acelasi tren bavarez, emisiunile de stiri s-au grabit, in ciuda abundentei de indicii, sa repete ad nauseam in presa main-stream din Germania, ca nu s-ar sti daca e vorba de un atentat islamist. Aceiasi precautie au marcat relatarile despre crima in masa de la Nisa. Utila, intr-o prima faza, inclusiv si mai ales intru prevenirea dezinformarilor si unor explozii de isterie, cu o vindicta consecutiva asupra membrilor unei comunitati musulmane transformate in tap isasitor, precautia tinde sa devina insa, de la un moment dat, ridicola si contraproductiva. De pilda cand, dictata de principiile ideologice ale corectitudinii politice, circumspectia se preface in exagerare, menite sa escamoteze lasitatea, naivitatea impardonabilam si incapacitatea confruntarii barbatesti cu realitatea data, noteazaDeutsche Welle.

Misterioasa plimbare a celor mai puternici barbati din Dubai cu metroul londonez.Metroul londonez, mijloc de vara, aglomeratie, poate si putina tensiune din cauza ultimelor evenimente tragice care au lovit Europa. Lumea habar n-are si poate nici nu-i prea pasa ca intr-unul din vagoanele de metrou, asezati printre oameni de rand, se afla doi dintre cei mai bogati oameni ai lumii: seicul din Dubai si fiul sau, printul mostenitor. Ipostaza mundana e oarecum surprinzatoare cunoscut fiind luxul extraordinar pe care l-a afisat cu nenumarate ocazii puternica si bogata familie conducatoare a Dubaiului. In haine europene, dar parca putin stanjenit, Mohammed Bin Rashid Al Maktoum maritul seic al Dubaiului si premier al Emiratelor Arabe, pozeaza pentru un selfie alaturi de fiul sau cel mare Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum, in mod vadit mult mai relaxat decat babacul, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro