Surse: Dragnea vrea să-l convingă pe Tăriceanu ca ALDE să voteze legea offshore. O nouă întâlnire între liderii Coaliției, programată pentru vineri
Cu legea offshore dorită de Liviu Dragnea retrimisă în comisii cu votul ALDE, șeful PSD se va întâlni vineri cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a negocia pe amendamentele la actul normativ, au declarat pentru HotNews surse parlamentare.
Camera Deputaților a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că deputații ALDE care fac parte din Comisia de industrii au ”fost luați pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.
”Aceste modificări au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, pentru că ele nu au fost însoție de nicio notă explicativă legată de efectele financiare pe care le produc. Colegii mei vor un proiect care să reflecte echilibrat care să țină cont de interesele investitotirlor, de a aduce câștiguri pentru stat și de a exploata resursele României”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
El a mai spus că România nu trebuie nu devină dependentă pe viitor de gazele de import.
”Avem resursă naturală care poate să asigure independența energitică a României pe termen mediu și lung. România poate să fie un actor principal. Prin urmare din partea MFP, a Guvernului așteptăm aceste evaluări care să permită membrilor Comisiei să adopte o poziție și cred că avem și datoria să explicăm cetățenilor români de ce e mai bună soluția cu 30% sau dacă e mai bine cu 20% de ce am redus la 20%”, a adăugat liderul ALDE.
El a negat existența unor tensiuni politice în interiorul coaliției de guvernare.
”Comisia trebuie să integreze la dezbatere opinia Guvernului care nu exista, trebuie să aibă de asemenea punctul de vedere ai Asociațiilor Concesionarilor Exploatărilor Maritime. E o problemă mai degrabă de proceduri. Nu e o problemă de politică cu PSD. Deci e o problemă legată de câștigul statului și în al doilea rând de securitatea statului care profită de această lege”, a mai afirmat Tăriceanu.