Taranistii nu se inteleg cum sa isi boteze partidul
Schimbarea denumirii PNTCD in PPCD a pornit noi dispute regionale in interiorul acestui partid. Liderii filialelor ardelene sustin ideea revenirii la titulatura cunoscuta pana acum, iar liderii organizatiilor din Oltenia prefera noua denumire.
Liderul Grupului de la Cluj din PNTCD, Serban Radulescu, care este si vicepresedinte la nivel national al partidului, sustine ideea revenirii la vechiul nume. Si asta, pentru ca in fiefurile traditionale ale taranistilor din Transilvania si Banat multi dintre votantii traditionali ai formatiunii politice sunt derutati de folosirea in paralel a ambelor nume.
Un alt argument adus in discutie de Radulescu ar fi faptul ca denumirea de PNTCD ar fi inatacabila din punct de vedere juridic. Varianta este sustinuta de cei noua lideri ai organizatiilor judetene ale partidului care compun Grupul de la Cluj, precum si de deputatul Mircia Giurgiu, la randul sau vicepresedinte la nivel national si unul dintre liderii organizatiei muncitoresti a acestui partid.
Alti lideri taranisti, cum sunt cunoscuta dizidenta anticomunista clujeanca Doina Cornea, au fost de la bun inceput impotriva schimbarii numelui de PNTCD.
Pe de alta parte, fostii membri ai UCS si cei proveniti din fostul PSDR sunt pentru revenirea la numele de dinainte.
Clarificarea brandului ar aduce cresteri in sondaje
Taranistii s-au consultat si cu o serie de experti in imagine, care le-au sugerat ca o clarificare a brandului partidului ar aduce si o crestere in sondaje a acestei formatiuni, cotata in prezent cu 2-3 la suta. Tot ei au sugerat si o clarificare a siglei si a culorii partidului.
Astfel, PPCD ar putea renunta la portocaliul folosit de URR in campania electorala in favoarea culorii traditionale, galben, sub care a candidat PNTCD. In disputa dintre cele doua grupuri regionale din partid, cuvantul hotarator il vor avea organizatiile din Moldova, impreuna cu presedintele partidului, Gheorghe Ciuhandu, care este si primar al municipiului Timisoara.
Este posibila convocarea unui congres extraordinar, in care acest partid ar putea absorbi si resturile Actiunii Populare, formatiune intemeiata de fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.