Sari direct la conținut

Băsescu răspunde cu atacuri și ironii după ce Geoană a spus despre el că e „într-o stare de degradare biologică”: „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele”

HotNews.ro
Traian Basescu, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
Traian Basescu, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Traian Băsescu a lansat un atac dur în emisiunea moderată de Claudiu Pândaru la Digi 24, când a fost sunat să răspundă unor declarații făcute de Mircea Geoană, care a spus despre el că este „într-o stare de degradare biologică”. Fost șef al statului a declarat că afirmațiile lui Geoană „îl pun în pozitia de a se pregăti pentru a doua «Mihaela, dragostea mea»”.

Discuția a pornit după ce televiziunea a difuzat un fragment din emisiunea „În fața ta”, care va fi difuzată sâmbătă și în care invitat este Mircea Geoană.

Fostul lider PSD spune în interviu că, dacă va fi ales președinte, nu va ezita să apeleze, de exemplu, la Klaus Iohannis sau la Dacian Cioloș, „cei care au un pic de competență externă”. Întrebat de moderatori despre Traian Băsescu, politicianul a spus că nu este cazul pentru că acesta este „într-o stare de degradare biologică”.

„Nu cred că își mai dorește viață publică. E într-o perioadă din viață în care vrea să facă altceva. Și e bine să facă altceva pentru că nu cred că a lăsat cea mai bună amintire”, spune Geoană.

Sunat în această seară de moderator, după difuzarea fragmentului cu Geoană, Traian Băsescu a reacționat dur: „I-am administrat două bătăi și pot să-i înțeleg resentimentele, dar afirmaiile pe care le face în care se vede ca și cum distribuie deja misiuni unor foști demnitari mi se pare că-l pun în pozitia de a se pregăti pentru a doua «Mihaela, dragostea mea». El se vede președinte și cred că nu e cazul”, a spus, amuzat, fostul președinte.

„În ceea ce privește degradarea, sunt un om de 72 de ani, în niciun caz nu mai am sănătatea unuia de 30 de ani”, a spus Băsescu, enumerând apoi mai multe operații și internări pe care le-a avut.

Dar, spune Traian Băsescu, că aceste lucruri nu îl fac însă „să ajung la o degradare încât să-i urez Regelui Mihai sănătate”, făcând referire la gafa lui Geoană din interviul de ieri, de la Pro TV.

„Aș vrea să-i spun un lucru foarte direct: nu mi-am propus parte a acestei campanii, dar nici nu vreau să mă pun în situația să-l bat pentru a treia oară, de data asta fără să candidez”, a mai spus Băsescu, care, potrivit Constituției, nu mai poate candida la alegerile prezidențiale după două mandate.

Mircea Geoană a acordat, miercuri seară, primul interviu după anunțul său privind candidatura la alegerile prezidențiale de anul acesta. El și-a criticat contracandidații și a lansat și săgeți spre liderii PNL și PSD, despre care a spus, fără să le rostească numele, că au câștigat mandatele la șefia partidelor neavând competiție. „Eu am avut curajul să îl înfrunt pe Ion Iliescu la congresul PSD”, a spus el.

În interviul de la Pro TV, Mircea Geoană a făcut și o gafă: i-a urat sănătate Regelui Mihai, decedat în 2017: „Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs foarte important și a spus: «Țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți». Astăzi România nu are cârmuitori nici drepți și nici pricepuți”, a spus Geoană, citat de Gen, știri.

Regele Mihai I a ținut în 2011 un discurs în Parlamentul României, cu ocazia împlinirii a 90 de ani. El a murit șase ani mai târziu, în 2017

Mircea Geoană a venit cu o reacție după încheierea emisiunii și a spus că a făcut o „greșeală de exprimare” pe care o regretă. 

INTERVIURILE HotNews.ro