Sari direct la conținut

Trei suspecți de pedofilie, audiați de polițiști. Extinderea cercetărilor în dosarul „antrenorului de genii”

HotNews.ro
Trei suspecți de pedofilie, audiați de polițiști. Extinderea cercetărilor în dosarul „antrenorului de genii”
Echipaj de poliție Foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Trei bărbaţi bănuiţi că, prin intermediul unor organizaţii non-guvernamentale, ar fi ademenit trei minori din familii defavorizate cu sume de bani sau promisiunea unor beneficii educaţionale pentru a întreţine relaţii sexuale au fost ridicaţi, joi, de poliţişti şi duşi la audieri, informează Agerpres.

  • UPDATE: Potrivit News.ro, identificarea celor trei bărbați s-a făcut în cursul anchetei care-l vizează pe Lajos Kristof, un profesor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București care a fost reținut de procurori pe 25 iulie, fiind acuzat că a violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani.
  • „Antrenorul de genii” Lajos Kristof a fost prins în flagrant în timp ce ar fi întreținut relații sexuale cu un copil de 14 ani, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro. Presa din România a scris despre el în ultimii ani, scoțând în evidență că vrea să reformeze sistemul de educație din țara noastră, dar și să ajute copiii cu abilități speciale.

Într-o fază inițială, polițiștii de la Secția 26 din București și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 făceau cercetări privind un caz de viol asupra unui minor de către un bărbat de 39 de ani. În cursul anchetei au apărut indicii că și alte trei persoane au comis aceeași infracțiune.

Astfel, arată sursa citată, joi, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, dar şi 15 mandate de aducere, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare. Bănuiţii au fost depistaţi şi conduşi la audieri.

„Din datele şi probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 – prezent, trei bărbaţi, unul în vârstă de 24 de ani şi doi, în vârstă de 25 de ani, prin intermediul unor organizaţii non-guvernamentale, înfiinţate de către unul dintre bărbaţi, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate”, se spune în comunicat.

În schimbul unor sume de bani sau prin promisiunea unor „beneficii educaționale”, cei trei bărbați ar întreținut raporturi intime cu minorii.

De asemenea, la audieri a fost condus şi bărbatul în vârstă de 39 de ani, care se afla deja în arest preventiv, în vederea probării materialului administrat în cauză, dar şi pentru stabilirea gradului de implicare pe care acesta îl are, informează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate, din oficiu, de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

INTERVIURILE HotNews.ro