Sari direct la conținut

Turcia a blocat accesul la platforma Instagram, fără a invoca oficial vreun motiv

HotNews.ro
Aplicația Instagram, Foto: © Anton Garin | Dreamstime.com
Aplicația Instagram, Foto: © Anton Garin | Dreamstime.com

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a anunțat vineri autoritatea de reglementare în domeniul informaticii, fără a preciza motivul sau durata interdicției, care a lăsat inaccesibilă și aplicația mobilă a platformei, relatează Reuters.

Măsura vine după ce miercuri un oficial turc din domeniul comunicațiilor, Fahrettin Altun, a criticat platforma pentru că a blocat postări în care utilizatori transmit condoleanțe pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh.

„Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

Meta, compania mamă a Instagram, nu a reacționat nici după ce Ankara a impus interdicția și nici după acuzațiile lansate de Altun.

Autoritatea turcă pentru tehnologia informației și comunicațiilor (BTK) a publicat vineri, 2 august, pe site-ul său decizia de a bloca accesul la platforma Instagram.

Turcia a condamnat uciderea lui Haniyeh, afirmând că atacul a avut ca scop extinderea războiului din Gaza la nivel regional. „S-a dovedit încă o dată că guvernul Netanyahu nu are nicio intenție de a obține pacea”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei.

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis miercuri în Iran, după ce o bombă a explodat în casa în care se afla. A fost al doilea asasinat major atribuit Israelului în doar câteva ore, după o lovitură din Beirut care l-a ucis pe un lider militar al Hezbollah. (Foto: Dreamstime.com)

INTERVIURILE HotNews.ro