Sari direct la conținut

Un lider al opoziției din Bundestagul german cere expulzarea refugiaților ucraineni care nu lucrează / Răspunsul social-democraților lui Scholz

HotNews.ro
Președintele partidului de opoziție bavarez Uniunea Socială Creștină (CSU), Alexander Dobrindt, din Bundestagul german, a cerut expulzarea refugiaților ucraineni șomeri din Germania, relatează Ukrainska Pravda, citând un interviu acordat de politician tabloidului german Bild.
refugiati ucraineni in Germania, Foto: Jochen Eckel / imageBROKER / Profimedia
refugiati ucraineni in Germania, Foto: Jochen Eckel / imageBROKER / Profimedia

Dobrindt consideră că refugiații ucraineni ar trebui expulzați din Germania dacă nu își găsesc un loc de muncă.

„După mai bine de doi ani de la izbucnirea războiului, principiul ar trebui să fie aplicat acum: obțineți un loc de muncă în Germania sau întoarceți-vă în zonele sigure din vestul Ucrainei”, a spus el, potrivit Ukrainska Pravda.


Politicianul de opoziție a criticat și faptul că prea mulți oameni din Germania primesc asistență socială pe cheltuiala contribuabililor.


„Avem nevoie de angajamente de cooperare mai puternice pentru solicitanții de azil atunci când vine vorba de angajare. Ar trebui să existe o ofertă de muncă, iar aceasta ar trebui să facă parte din serviciul de integrare”, a spus Dobrindt.


Social-democrații lui Scholz consideră că CSU nu se comportă deloc creștinește


Cererea opoziției a fost aspru criticată de reprezentanții coaliției guvernamentale.


Dirk Wiese, unul dintre liderii grupului parlamentar SPD, a declarat pentru Bild că CSU ar trebui să se rușineze de astfel de cereri și „să înlăture litera „C” din numele partidului, care înseamnă „creștin”, pentru o dată pentru totdeauna”.


„Putin continuă să bombardeze ținte în toată Ucraina. Acum Dobrindt vrea să trimită înapoi femei și copii care s-ar putea să-și fi pierdut deja părinții pe front”, a spus el.


Între timp, și Omid Nouripour, liderul Partidului Verzilor, care face parte și din coaliția guvernamentală, a criticat și propunerea lui Dobrindt.


„Insinuările că ucrainenii vin la noi pentru asistență socială nu recunosc oroarea războiului lui Putin”, a spus el.
Anterior, s-a raportat că programul Jobturbo pentru integrarea accelerată a ucrainenilor pe piața muncii din Germania a reușit să atragă aproximativ 33.000 de oameni, de șase ori mai puțin decât se aștepta guvernul german.

La fârșitul lunii mai, HotNews scria că aproximativ 1,16 milioane de refugiați care au fugit de războiul din Ucraina au fost înregistrați în Germania până la jumătatea lui aprilie 2024, însă la momentul respectiv 1.000 de refugiați ucraineni din landul Saxonia au fost informați că vor fi scoși din locuințele sociale, pentru că sunt beneficiari ai alocației cetățenești, cu acces la piața imobiliară liberă și nu solicitanți de azil.

INTERVIURILE HotNews.ro