Sari direct la conținut

Un militar roman aflat in Irak, ranit in urma unui bombardament

Gardianul

Sambata, in jurul orei 20.10, un ofiter de legatura roman, aflat in misiune in Irak, a fost ranit usor, la un picior, de un tir de mortiere, in urma unui atac cu bombe asupra taberei americane „Camp Victory”, din Bagdad.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, locotenent-colonel Gelaledin Nezir, Ion Voicu, ofiter de legatura la Comandamentul Fortei Multinationale de la Bagdad, a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale. Chiar a doua zi dimineata, locotenent-colonelul Ion Voicu si-a reluat activitatea.

In cursul noptii, seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan, a luat legatura cu ofiterul senior national din Irak, pentru a se informa referitor la situatia existenta in zona de conflict si, in mod deosebit, cu privire la starea ofiterului ranit.

Militarii romani aflati in teatrul de operatii din Irak continua executarea misiunilor ordonate, conform mandatului incredintat, inca de la sosirea in zona. Premierul Adrian Nastase a declarat, ieri, la Cernavoda, ca trupele romanesti din Irak vor reveni in tara, cel mai probabil in luna iunie a anului viitor, dupa ce situatia din Irak se va normaliza.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro