Sari direct la conținut

Unda verde la shopping

Monitorul de Sibiu

Deocamdata, proiectul este abia la faza aprobarii documentatiei de urbanism.Potrivit documentatiei de urbanism PUZ si RLU, mall-ul va fi construit pe o suprafata de 218.900 de metri patrati si nu poate avea o inaltime mai mare de trei niveluri. Centrul comercial va fi amplasat la iesirea spre Medias, la 30 de metri de DN 14 si 50 de metri de centura ocolitoare.

Mall-ul va schimba si planul de urbanism general al Sibiului. Din cauza ca terenul e situat atit in extravilan, cit si in intravilan, limita intravilanului va fi extinsa. Accesul rutier se va face printr-un sens giratoriu, pentru asigurarea legaturii intre drumul national si centura.

Totodata, pentru fluidizarea traficului, vor fi prevazute racorduri secundare la DN 14, cu relatie obligatorie de dreapta.

Alt sens giratoriu

Pentru a incepe constructia, investitorii mai au de furca si cu reamplasarea unei statii de reglare-masurare gaz, care ocupa o parte din terenul supus aprobarii de urbanism. Costurile reamplasarii vor fi suportate de beneficiarii investitiei, astfel ca suprafata destinata noii constructii se va micsora cu aproximativ 500 de metri patrati.

„Dupa schimbul de terenuri dintre statul roman si initiator, terenul se va dezmembra in doua parti. O portiune va trece in domeniul public al statului, necesara amenajarii sensului giratoriu.

In urma schimbului de terenuri si a dezmembrarii, suprafata investitorului se va diminua la 218.403 metri patrati”, se arata in raportul privind aprobarea documentatiei de urbanism, realizat de Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei. Zona va fi racordata si la retelele de utilitate publica. Si acestea, dar si caile de acces rutier vor fi suportate de investitori.

De toate pentru toti

Daca documentatia de urbanism, pregatita de firma timisoreana MG Building Design SRL va fi aprobata, joi, de consilierii locali, investitorii pot incepe demersurile necesrae de trecere a unei parti a terenului din extravilan in intravilan.

Aflat la celalalt capat al orasului de Promenada Mall, noul centru comercial va fi contruit dupa o structura asemanatoare, cu tot cu retea de magazine, locuri de joaca, parcari, baruri. Printre functiunile admise in documentatia de urbansim sint mentionate si construirea unei gradinite, a unui cinematograf, a unui hotel, spatii medicale sau sedii de firme.

Ciuhandu lucreaza si pentru Sibiu

Documentatia de urbanism a fost intocmita de MG Building Designs SRL, firma din Timisoara, in care peste 40 la suta din actiuni sint detinute de arhitectul George Ciuhandu, fiul primarului taranist al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. MG Building Design a fost infiintata in 1997, ca birou de arhitectura si furnizor de software.

Intre timp, firma si-a extins domeniul de activitate inspre servicii de proiectare si consultanta, pe plan national. Timisorenii au ajuns si in Sibiu. Au creat documentatii de urbanism pentru Flanco, Plus, Kaufland, iar in luna august au finalizat proiectul de urbanism pentru noul mall sibian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro