Utile: A fost descoperit un nou tratament pentru cancer care nu are efecte adverse; Mancarea de post poate fi toxica. Multe produse din comert sunt pline de aditivi periculosi; De ce retinem apa in organism? Afla posibilele cauze!
De ce retinem apa in organism? Afla posibilele cauze! Abdomenul, gleznele si talpile ti se umfla, iar kilogramele se depun? Inseamna ca organismul tau retine apa. Afectate de aceasta problema, sunt in special femeile. Iata care ar putea fi motivele surplusului de lichide din organism. Retentia apei in organism (edemul) reprezinta acumularea excesiva de lichide la nivelul intregului organism sau doar intr-o anumita parte a corpului. Este de fapt un dezechilibru intre lichidele pe care le pierdem prin urina si transpiratie si ceea ce absorbim – apa, sucurile, ceaiurile pe care le bem si apa continuta de alimente, noteaza Libertatea.
A fost descoperit un nou tratament pentru cancer care nu are efecte adverse. Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de radioterapie pentru bolnavii de cancer care nu cauzeaza pierderea parului, greata sau alte efecte secundare daunatoare. Testele facute pe soareci de laborator au distrus cu succes celulele canceroase si urmeaza ca tratamentul sa fie testat si pe oameni. In cazul radioterapiei obisnuite-terapia cu captura de neutroni de bor (BNCT)- efectele adverse apar din cauza distrugerii celulelor sanatoase impreuna cu cele canceroase. Reactiile adverse ale radioterapiei includ pierderea parului, diaree, greata si inflamarea pielii. Parul este adesea afectat deoarece foliculii firelor de par sunt alcatuite din celulele cu crestere rapida, la fel ca cele canceroase. Celulele canceroase cresc mai repede decat cele sanatoase si din acest motiv absorb mai multe materiale, scrie doctorulzilei.ro
Uite cea mai buna dieta de primavara! Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne spune cum trebuie sa gatim pentru a ne recupera energia dupa aceasta iarna prelungita. Primavara, focul digestiv este redus. De aceea sunt recomandate alimentele si condimentele cu gust picant, amar si astringent, precum papadia, salata verde si multe cruditati. Evitati alimentele cu gust dulce, acru si sarat. Se recomanda hrana usoara, neprelucrata, proaspata, cum sunt cerealele integrale in cantitati mici, legumele si fructele crude. Incercati sa inlocuiti dulciurile pe baza de zahar si faina alba cu fructele proaspete, salatele de fructe sau cu fructele uscate.
Mancarea de post poate fi toxica. Multe produse din comert sunt pline de aditivi periculosi. In loc sa fie o infuzie de sanatate, alimentele de post pot fi o adevarata bomba cu otravuri, fiindca multe dintre produsele vegetale contin E-uri periculoase. In plus, exista preparate etichetate inselator „de post”, care contin proteine animale, sub forma unor coloranti extrasi din insecte. Cum recunoastem hrana toxica ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Multe produse de post contin coloranti, conservanti, agenti de ingrosare si alte substante deloc prietenoase cu organismul nostru. Consumate zi de zi, pe o perioada lunga (postul Pastelui tine sapte saptamani!), aceste E-uri ajung sa ne zdruncine sanatatea, sustine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, informeaza Libertatea.
Prea mult stres poate duce la aparitia bolilor mintale. Persoanele care fac fata cu greu situatiilor stresante sunt mai predispuse sa dezvolte probleme mintale, potrivit unui nou studiu al Universitatii California-Irvine. Mai exact, daca certurile din familie sau conflictele de la locul de munca te afecteaza mai mult decat ar trebui, riscul de a te confrunta cu tulburari de anxietate sau cu alte probleme mintale este de 10 ori mai mare. Factorii zilnici de stres pot afecta sanatatea emotionala, sustine Susan Charles, coordonatoarea studiului, profesoara de psihologie si comportament social, de la Universitatea California-Irvine. Mai mult, ea este de parere ca nu este vorba de numarul de factori de stres la care suntem supusi zilnic, ci modul in care reactionam la ei, scrie doctorulzilei.ro