Sari direct la conținut

Utile: Adevarul despre un produs pe care il folosim in fiecare zi: usuca pielea, provoaca depresii, iritatii si cancer; Patru alimente de baza, la microscop. Sunt sanatate curata sau pericol public; Relaxeaza-te la sauna! Afla cat de sanatos este sa faci acest lucru

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Adevarul despre un produs pe care il folosim in fiecare zi: usuca pielea, provoaca depresii, iritatii si cancer. Nu exista casa din care sa lipseasc sapunul. Desi rafturile magazinelor sunt pline de tot felul de sapunuri, de la unele foarte ieftine la scumpe, de geluri antibacteriene, servetele umede, cu toate aromele posibile, e bine sa nu ne lasam pacaliti si sa citim atent etichetele. Chiar daca spalarea cu apa si sapun este cea mai eficienta si sanatoasa metoda de curatire si de eliminare a bacteriilor, specialistii au demonstrat ca procedura e in egala masura periculoasa, deoarece aproape toate sapunurile preparate industrial si vandute sub branduri de renume, contin substante toxice. Foarte putini sunt cei care citesc etichetele, si, mult mai putini dintre acestia au cunostinte care le permite sa identifice prezenta chimicalelor daunatoare sanatatii, scrieEVZ.

Regulile de baza ale igienei orale. Cei mai multi romani sustin ca respecta regulile elementare de igiena orala, dar studiile de piata arata ca o persoana consuma doar putin peste un tub de pasta de dinti pe an si foloseste, in medie, aceeasi periuta timp de un an si jumatate. Aproape 80% din romani au probleme dentare deoarece nu isi ingrijesc corect dantura si nu merg anual la un control stomatologic. Cele mai frecvente afectiuni sunt cariile, problemele cauzate de placa dentara bacteriana, respiratia urat mirositoare si sensibilitatea dintilor, arata un studiu realizat de catre IPSOS in mai 2012. Desi problemele dentare le afecteaza sanatatea, romanii au o puternica reticenta fata de mersul la dentist – doar 29% au mers la cabinetul stomatologic pentru un control in ultimul an. Cei mai multi au declarat ca merg la dentist doar atunci cand au probleme, iar 64% amana uneori tratamentele medicale motivand ca acestea sunt prea scumpe. Mai mult decat atat, exista inca un procent de 9% din romani care nu au mers niciodata la stomatolog, anuntaRomania Libera.

Relaxeaza-te la sauna! Afla cat de sanatos este sa faci acest lucru. Sauna este o metoda excelenta de relaxare, dar are si efecte terapeutice dovedite. S-a demonstrat ca sauna stimuleaza imunitatea, detoxifica organismul si poate tine astmul sub control. Iata cateva dintre beneficiile saunei. Detoxifica organismul. Specialistii recomanda frecvent sauna pentru detoxifierea organismului, deoarece caldura puternica ajuta la deschiderea porilor pentru eliminarea reziduurilor din organism. Deoarece exista riscul de deshidratare, inainte de a merge la sauna, este indicat sa bei multe lichide. In lipsa unei hidratari corespunzatoare, pot aparea stari de ameteala sau complicatii la nivel renal in cazul persoanelor care au pietre la rinichi. Combate stresul. Vizitele la sauna sunt un remediu pentru inlaturarea stresului si a oboselii, imbunatatind starea de spirit. Sauna te ajuta sa te relaxezi si sa te destinzi, deoarece caldura creste ritmul cardiac si dilata vasele de sange, imbunatatind astfel circulatia sangvina, informeazaLibertatea.

Patru alimente de baza, la microscop. Sunt sanatate curata sau pericol public. Ouale au prea mult colesterol, laptele nu e pentru adulti, carnea rosie e cancerigena, fructele au mai multe pesticide decat vitamine. Ce e adevarat, ce e fals Ouale abunda in colesterol, carnea rosie este cancerigena, iar fructele contin mai multe pesticide decat vitamine. Sunt concluziile studiilor efectuate in ultimii ani in marile centre stiintifice din lume. Nutritionistul Cristian Margarit spune insa ca, intai de toate, alegerea alimentelor ar trebui sa tina cont de doua criterii simple: nevoile organismului si provenienta. Printre experti nu exista insa urma de indoiala atunci cand vine vorba de indulcitori: ar trebui evitati cu orice pret, indiferent ca provin dintr-un laborator sau din natura, scrieDoctorulZilei.ro.

Spanacul si urzicile te scapa de astenie. Toata iarna ai petrecut-o mai mult prin casa si acum, cand sa te bucuri de vremea buna, nu te simti in stare. S-ar putea sa suferi de astenie. Lipsa de energie, somnoleanta, nervozitate, cefalee, probleme de memorie, ameteala, palpitatii sau depresie. Toate acestea sunt semne ale asteniei de primavara. Cauza o reprezinta aportul scazut de vitamine si minerale, pentru ca au lipsit legumele si fructele proaspete. Iar daca iei in calcul si efortul suplimentar depus iarna, vei constata ca energia pe care o consumi este mai mare decat cea pe care o produci. Asa ca acum este timpul sa faci o cura de vitaminizare daca tii cont ca pe piata au aparut deja multe fructe si legume proaspete, anuntaClick.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro