Utile: Afla unde se ascund cei mai multi microbi in casa; Ce boli poti trata cu mamaliga; Pleci in vacanta? Alege bagajul potrivit!
Semne ca ai arterele blocate. Grasimea care se acumuleaza pe artere iti afecteaza inima si creste riscul de deces prematur. Vezi cum iti dai seama ca ai arterele blocate. Angina pectorala. Angina pectorala este unul dintre cele mai comune semne ca ai arterele blocate, potrivit healthdigezt.com. Un disconfort in piept, ca o senzatie de greutate, amorteala, durere sau arsura ar trebui sa te trimita la medic. Cand grasimea incepe sa se adune pe artere, durerea din piept se poate raspandi si in alte zone ale corpului, in brat, stomac, gat sau obraz. Dificultati de respiratie. Atunci cand una dintre artere este blocata, te poti confrunta cu dificultati de respiratie, potrivit cercetatorilor de la Institutul de Sange, Inima si Plamani din SUA. Cand ai acest simtpom, obosesti foarte repede si ti se pare un efort urias sa urci scarile sau sa iti indeplinesti activitatile zilnice. Mergi la medic, daca constanti ca te confrunti cu aceasta problema, deoarece poate fi vorba si de infarct sau insuficienta cardiaca, noteaza Unica.ro.
Afla unde se ascund cei mai multi microbi in casa! Majoritatea dintre noi tindem sa credem ca baia este cel mai neigienic loc din casa. De fapt, unele dintre cele mai uzuale obiecte se dovedesc a fi un adevarat ,,paradis” pentru dezvoltarea bacteriilor si a germenilor: chiuveta din bucatarie, buretele de vase sau chiar tocatorul. Iata o lista a celor mai murdare locuri si obiecte din casa, dar si cum poti rezolva aceste neplaceri! Desi vine zilnic in contact cu apa fierbinte si detergentii de vase, chiuveta din bucatarie aduna chiar mai multe bacterii decat vasul de toaleta si asta din cauza contactului permanent cu resturile de mancare, care se depoziteaza in scurgerea chiuvetei. Tot ce trebuie sa faci este sa dezinfectezi temeinic chiuveta o data sau de doua ori pe saptamana si sa elimini resturile de mancare, informeaza ClickSanatate.ro.
Ce boli poti trata cu mamaliga! Mamaliga este atat de cunoscuta incat nu mai are nevoie de prezentare. Totusi, mai putini sunt cei care stiu cat de benefica este pentru sanatate. Ajuta la detoxifierea ficatului, curata intestinele, combate obezitatea, iar lista beneficiilor nu se incheie aici. Cu un continut ridicat in vitamine din complexul B, calciu si potasiu, are mai putine calorii decat painea pe care o poate inlocui cu succes. Daca vrei sa folosesti mamaliga in scopuri curative, este bine sa iti procuri malai natural (nu grisat), care pastreaza mai multe substante nutritive.Cei care consuma zilnic mamaliga sau produse din porumb sunt, de obicei, longevivi. Acest aliment reduce nivelul colesterolului din sange (bineinteles nu daca o consumi cu grasimi saturate cum ar fi slanina, smantana grasa sau untul) si regleaza concentratia de glucoza din sange. De aceea, este indicata diabeticilor si previne hipertensiunea si bolile cardiace, scrie libertateapentrufemei.ro.
Despre femei si feminism, astazi. Ce mai fac feminismul si feministele? A fost oare inteleasa lupta lor? Nu prea, desi efectele sunt castiguri vizibile. Dimpotriva, unii vorbesc cu dispret despre feminism. Sigur, o fac din ignoranta, se stie. Sa vedem insa ce mai inseamna acest concept inca viu si activ. Oana Baluta este conferentiar la SNSPA. Am intrebat-o despre feminism, castigurile acestuia, luptele care raman de dat in Romania etc. Pentru ca sigur mai sunt lucruri de castigat, care sa le faca femeilor viata mai usoara si mai agreabila. Psychologies: Care mai sunt cauzele pentru care lupta feministele din Romania? Oana Baluta: Cauzele intelese ca probleme cu care se confrunta femeile in Romania sunt diverse si numeroase, de pilda: violenta asupra femeilor, participarea pe piata muncii, armonizarea vietii de familie cu cariera, drepturi sexuale si reproductive, reprezentari ale femeilor in mass-media, participare si reprezentare politica etc. Vreau sa mentionez ca diferite au fost si strategiile dezvoltate de feministe (si feministi) in acesti ani: cercetari ample, studii tematice, interventii in legislatie, amendarea politicilor publice, campanii de constientizare la nivelul cetatenelor etc. Integral in Psychologies.ro.
Pleci in vacanta? Alege bagajul potrivit! Vremea frumoasa ne indeamna sa calatorim mai des. Fie ca pleci doar pentru sfarsitul de saptamana, fie ca mergi intr-o calatorie mai lunga, e important sa ai la tine un bagaj usor si bine utilat. Libertatea iti spune de ce trebuie sa tii cont. Pentru excursii mai mici e suficienta o geanta de voiaj. Pentru calatorii care dureaza mai multe zile e bine sa iti iei un troler. Hainele se asaza mai bine si e mai usor de dus. Cum alegi valiza potrivita? Alege o valiza de calitate, rezistenta si usor de manevrat. Exista acum trolere cu patru roti, usor de manevrat. E indicat sa ai doua bagaje: unul mai mare, pentru cala (daca mergi cu avionul) si altul mai mic, de mana, pe care il poti tine la tine. Ce calitati trebuie sa aiba o valiza? Rezistenta. Valizele din fibra de sticla sunt mai rezistente si mai usoare. Sunt mai scumpe, dar avantajele pe care le ofera le recomanda.