Sari direct la conținut

​Utile: Alimente care te ajută să scapi mai repede de gripă sau răceală. Condimentele picante, pe listă; Ce se întâmplă dacă nu îți speli cearșafurile: avertismentul științific s-ar putea să te sperie

HotNews.ro

​Ce se întâmplă dacă nu îți speli cearșafurile: avertismentul științific s-ar putea să te sperie. În cazul în care nu ți-ai făcut un obicei din a-ți spăla cearșafurile la intervale regulate de timp, s-ar putea să-ți revizuiești atitudinea. Riscurile la care te expui sunt terifiante, iar consecințele, imediate. Dacă te obișnuiești să faci un duș înainte să te pui în pat sau ai un set dedicat de haine în care dormi, să știi că aceste practici nu te salvează de la adoptarea unei igiene corecte pentru cearșafuri. Corpul uman, în viața de zi cu zi, elimină cantități semnificative de uleiuri, transpirație, murdărie, piele moartă, bacterii și diferite tipuri de microbi. În contextul în care pierzi între 49 și 63 de ore pe săptămână în pat, cele mai multe dintre cele enumerate mai sus ajung pe cearșafuri, conform Playtech.ro.

Situaţia femeilor din Persia antică, dovada că în Antichitate exista egalitatea de gen. Suntem tentaţi să credem că problema egalităţii dintre femei şi bărbaţi este relativ modernă şi că în Antichitate femeile nici măcar nu cunoşteau noţiunea de „drepturi”. Istoria Imperiului Persan ne demonstrează că reprezentantele genului feminin se bucurau de drepturi şi libertăţi, în acelaşi mod în care o făceau şi reprezentanţii sexului opus. Încă de dinaintea erei noastre, existau societăţi în care discriminarea în funcţie de sex nu era acceptată, iar femeile erau libere să facă orice ar face şi un bărbat. Regele Cyrus cel Mare şi soţia sa, Cassandane, au fost primii care au luat măsuri în vederea asigurării respectului pentru femei şi stabilirii unui anumit standard de comportament la adresa acestora, scrie Descoperă.ro.

Alimente care te ajută să scapi mai repede de gripă sau răceală. Condimentele picante, pe listă. În plin sezon al virozelor, medicii avertizează că există remedii naturiste atât pentru prevenţie, cât şi pentru tratare. Atenţie, însă, nu este indicat să urmaţi tratamente după ureche, ci să mergeţi la cabinetul doctorului de familie. Ce alimente te pot ajuta să ameliorezi simptomele de gripă sau răceală şi disconfortul dat de acestea? Nutriţionistul Gianluca Mech recomandă să alegem alimente bogate în vitamina C, sulf, beta-caroten, vitamina D, zinc şi probiotice. “Primul sfat este să adoptaţi o dietă variată şi echilibrată, îmbogăţită cu un aport mai mare de fructe şi legume de sezon. De asemenea, foarte indicate sunt cerealele integrale, leguminoasele, nucile, alunele, seminţele de dovleac, seminţele de in, seminţele de floarea soarelui, peştele gras, carnea gătită altfel decât prin prăjire, uleiul de măsline. În plus, nu uitaţi să consumaţi cât mai multe lichide!”, recomandă specialistul nutriţionist, arată Click.ro.

Cele mai bune asocieri alimentare. Putem beneficia de un maxim nutritiv. Uneori, nu este atât de important ce mănânci, ci ce combinații alimentare faci. Anumite alimente vă vor ajuta să asimilați mai mulți nutrienți. Iată câteva exemple: Spanacul și căpșunile. Din cauza PH-ului stomacului, va fi greu de absorbit fierul din plante. În această situație, ne poate ajuta vitamina C. Aciditatea sa va transforma fierul într-o variantă mai absorbabilă. Legumele crude și ouăle. Multe legume crude conțin carotenoizi, care luptă cu cancerul, dar carotenoizii sunt greu de absorbit, deși sunt printre cei mai importanți antioxidanți, sunt pigmenţii de culoare roşie, galbenă sau portocalie, care se găsesc în special în fructele şi legumele de aceeaşi culoare. Salata verde și uleiul. Când adăugați uleiuri sănătoase în salată, veți absorbi mai mulți carotenoizi din salată, potrivit Doctorul Zilei.ro.

Capitala Spaniei, în război cu papagalii-călugăr: „Vom ucide orice astfel de pasăre pe care n-o putem captura!” Papagalii-călugăr din America de Sud cuceresc Spania. În capitală parcă se simt mai acasă decât oriunde în altă parte. Dar Santiago Soria, de la Direcția de Biodiversitate din Madrid, nu e prea încântat de specia invazivă. „Aceste păsări atacă ecosistemul oriunde se stabilesc. Sunt o amenințare”, spune Santiago Soria. Papagalii-călugăr alungă păsările indigene și distrug copacii pentru că le ciugulesc lăstarii. În vârfurile arborilor își construiesc cuiburi uriașe care ajung să cântărească până la 200 kg și devin un pericol major pentru trecători, notează Digi24.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro